Free cookie consent management tool by TermsFeed

Serialul românesc de comedie a debutat pe data de 1 martie 2012. Acesta a devenit rapid cel mai urmărit serial din România, ajungând până la sezonul cu numărul 22 în prezent.

Acțiunea este plasată într-un sat din județul Ialomița, și anume Fierbinți, ecranizarea dobândindu-și astfel numele. Serialul scoate în evidență viața de la sat și întâmplările amuzante de zi cu zi, însă personajele de excepție au făcut această serie atât de populară și îndrăgită.

Fiecare este construit diferit, cu o personalitate excentrică și un umor deosebit, în funcție de rolul interpretat, astfel:

Bobiță (Mihai Bobonete)

Interpretat de Mihai Bobonete, Bobiță deține singura cârciumă din sat, unde localnicii se strâng zilnic. El este considerat o persoană cumsecade, care-și trăiește viața fără menajamente și este foarte hotărât în acțiunile sale. De asemenea, are și un foarte bun prieten, pe nume Giani, cu care ia parte la activități care de multe ori par îndoielnice.

Giani (Constantin Diță)

Personajul lui Giani urmărește cel mai adesea să facă bani. Acesta urmărește să întreacă orice alt concetățean, punând la cale acțiuni suspecte, în planul său de a se îmbogăți peste noapte. Personajul are foarte mult umor, atât prin replicile sale, dar și prin stilul vestimentar. Purtând întotdeauna haine de la firme celebre, el reușește să obțină de multe ori ceea ce-și dorește, prin felul său de a vorbi.

Dorel (Mihai Rait Dragomir)

Dorel este fratele mai mic al lui Bobiță. Chiar dacă fratele său deține unicul bar din sat, lui Dorel nu i se permite să ia decizii importante, ci dimpotrivă, acesta este tot mai des ridiculizat de către Bobiță și Giani. Visul cel mai mare al lui Dorel este să devină celebru, bucurându-se de ocaziile în care poate fi în centrul atenției.

Vasile (Gheorghe Ifrim)

Vasile este primarul din Las Fierbinți. Acesta se interesează în mare parte de propria persoană și mai apoi de prestigiul din sat, cetățenii acestuia fiind lăsați pe ultimul loc. El este foarte hotărât în ambițiile sale de a moderniza satul după ultimele standarde, acționând printr-o serie de mijloace ridicole, fiind în continuare în concurență cu fostul primar, Mitică Coman.

Robi (Leonid Doni)

Robi reprezintă în serial exemplul clasic de polițist, care se simte foarte mândru, deoarece îndeplinește de unul sigur un rol extrem de important în viața celorlalți cetățeni. El aplică propriile reguli, făcând o pasiune pentru justiție și pentru momentele în care își poate folosi talentul de detectiv în investigarea cazurilor.

Dalida (Ecaterina Ladin)

Dalida este secretarea primăriei și mâna dreaptă a lui Vasile. Ea este singura persoană care știe cum să gestioneze evenimentele care se petrec în instituția de înalt prestigiu, conducând primăria ca la carte. În același timp, ea reprezintă o foarte bună prietenă și sfătuitoare pentru Robi.

Gianina (Anca Dumitra)

Gianina este fiica fostului primar, Mitică Coman, și totodată cea mai frumoasă fată din sat. Frumoasă, dar foarte naivă, Gianina visează cel mai tare să fie admirată de către semenii săi și să ajungă celebră, motiv pentru care își dorește să trăiască la un moment dat în București. Inspirată de vedetele de cinema, singurele lucrurile la care se concentrează ea sunt hainele și felul în care arată.

Celentano (Adrian Văncică)

Celentano este cunoscut drept bețivul satului. Acesta nu este surprins niciodată în momente în care să nu fi consumat alcool și astfel reprezintă unul dintre cele mai amuzante personaje Las Fierbinți. Se integrează perfect în orice ipostază, ajutându-și întotdeauna prietenii cu câte un sfat „potrivit”.

Firicel (Cuzin Toma)

Firicel este unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Celentano. Cu toate că iubește să-și petreacă timpul la cârciumă cu prietenii, Firicel este cunoscut și pentru devotamentul său față de soție și copii. El este cunoscut pentru echilibrul pe care încearcă să-l mențină între cele două lucruri pe care le îndrăgește cel mai mult, dar mai ales pentru râsul său care l-a consacrat.

Soția lui Firicel (Liliana  Mocanu)

Liliana Mocanu interpretează unul dintre cele mai îndrăgite personaje din serialul Las Fierbinți. Renumită în special pentru certurile cu soțul său și prietenul acestuia, ea este o femeie aprigă, muncitoare, care pune familia pe primul loc. Aceasta nu are nume în serial. Personajul a fost introdus prin legătura de rudenie, iar pe parcurs nu s-a mai considerat necesar să i se atribuie un nume.

Ardiles (Mihai Mărgineanu)

Ardiles este mai mult un personaj care urmărește evenimentele care au loc în sat, El are rolul de observator, pentru a putea mai târziu să cânte toate aceste povești. El face parte din grupul lui Celentano și al lui Firicel, fiind cunoscut, de asemenea, și ca hoțul satului.

Aspirina (Mirela Oprișor)

Aspirina este femeia ușoară din satul Las Fierbinți. Ea este poreclită în acest fel, deoarece reușește „să vindece pe toată lumea”, acesta fiind și motivul pentru care bărbații vin la ea pentru diverse medicamente. Mai presus de atât, ea este o femeie sfătuitoare, hotărâtă și care nu poate fi păcălită atât de ușor.

Mitică Coman (Radu Gabriel)

Mitică Coman este fostul primar al satului. Chiar dacă nu mai este implicat oficial în activitățile primăriei, Mitică rămâne focusat pe vechiul său job, amestecându-se în continuare în problemele din sat. El nu este de acord cu ideile și legile exercitate de Vasile, descoperind întotdeauna câte o modalitate de a-i da planurile peste cap.

Nicu Rață (Marius Chivu)

Așa cum în Las Fierbinți există o singură cârciumă, un singur învățător, iar instituția poliției este condusă de către o singură persoană, așa și Nicu Rață este unicul taximetrist din sat. El este bun prieten cu Brânzoi, călătorește foarte des prin intermediul meseriei și este foarte mândru de afacerea pe care o conduce.

Brânzoi (Ion Ionuț Ciocia)

Așa cum am văzut, Brânzoi este foarte bun prieten cu Nicu Rață, cei doi asemănându-se prin nivelul de implicare în modalitățile prin care fac bani. Brânzoi este considerat cel mai muncitor om din sat, fiind catalogat și drept cel mai bogat totodată. El se ocupă cu aprovizionarea cu alimente și lucrează în mod special pentru primar.

Rapidoaica (Maia Morgenstern)

Fostă sportivă de performanță, aceasta și-a ratat cariera mult visată și a ajuns să se plângă de toate aceste lucruri în viața tristă de la sat. Considerându-se atotștiutoare, ea se pricepe foarte bine la diferite rețete și la interpretatul viselor, motiv pentru care primește destul de multe vizite.

Doru (Iulian Postelnicu)

Doru este învățătorul satului. Acesta își ia rolul foarte în serios, considerând că școala este cea mai importantă în educația tinerilor. Atent și calculat, el este întotdeauna concentrat pe reguli, fiind un profesor exigent cu elevii săi. (Apare doar în primul sezon)

Prefectul (Răzvan Vasilescu)

Acest personaj apare ocazional. El este șeful lui Vasile și totodată cel căruia acesta a devenit primar. Prefectul îl încurajează pe Vasile să comită acțiuni ilegale și îl asigură că nu va fi descoperit. Cu toate acestea, el rămâne un personaj impunător, de care primarul se teme cel mai tare.

Aceasta este lista de personaje din serialul românesc de succes Las Fierbinți. Bineînțeles, există mai multe personaje episodice, sau care apar cu mai puține ocazii, cum este soția lui Vasile (Alina Chivulescu), care apare în serial mai târziu, soacra lui Celentano, soția lui Brânzoi,Moș Peleus, interpretat foarte bine de Horațiu Mălăele și diferiți săteni.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.