Free cookie consent management tool by TermsFeed

În urmă cu aproximativ un deceniu, jocurile cum mașini păreau a fi un gen pe cale de dispariție. Jocurile precum Blur și Split/Second nu se vindeau, marile studiouri se închideau și chiar și seriile mainstream precum Need for Speed se luptau pentru a atrage atenția pe care o aveau odată. În afară de Mario Kart sau Gran Turismo, se părea că zilele jocurilor cu mașini erau numărate. Dar, în ultimii ani, jocurile cu mașini au revenit în forță. Un nou val de jocuri cu mașini și-au găsit locul pe console și pe PC, în timp ce francizele de lungă durată, precum Forza Motorsport și Gran Turismo, continuă să fie populare. Chiar și Need for Speed, despre care se credea cândva că se află pe ultima sută de metri, a revenit în forță cu rebootul său din 2015. Există multe motive pentru această revenire, dar un lucru este clar: jocurile cu mașini sunt din nou apreciate ca la început.

Astfel, există acum mai multe opțiuni ca niciodată pentru jucătorii care vor să își ia doza de curse, fiind disponibile de la jocuri fără net cu mașini simple în stil arcade până la jocuri detaliate de tip multiplayer. Ca urmare, există o diversitate uriașă de jocuri cu mașini pe piață și poate fi greu să știi ce să alegi, mai ales când unele costă bani. De aceea, am realizat o analiză și am alcătuit o listă cu cele mai bune jocuri cu mașini. Prin urmare, fie că te afli în căutarea unei acțiuni rapide sau a unei grafice realiste, le vei găsi pe toate aici. Așadar, consultă lista noastră și găsește-ți astăzi noul joc preferat cu mașini.

Forza Horizon 5

Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Forza Horizon 5 disponibil pe xbox si pc
Jocul este plin de actiune si este ideal pentru cei care iubesc jocurile cu mașini

Seria Forza Horizon s-a focusat întotdeauna pe distracție iar Horizon 5 nu este diferit, oferind o hartă masivă inspirată din Mexic, perfectă pentru a te întrece în ea cu prietenii tăi. Modul campanie este plin de provocări și evenimente care te vor ține ocupat, iar modul multiplayer îți permite să faci echipă cu alți jucători. Ca întotdeauna, există o colecție extinsă de mașini pe care să o experimentați, precum și o mulțime de evenimente interesante. Chiar dacă Forza Horizon 5 nu aduce prea multe noutăți, acesta îmbunătățește tot ceea ce a făcut jocul precedent. Modul cooperativ, Horizon Tour, este excelent, iar structura de tip campaign este mult mai bună și face ordine în cantitatea ridicolă de misiune care trebuie îndeplinite. Aspectele vizuale sunt absolut spectaculoase. Singurul dezavantaj este că timpii de încărcare sunt puțin cam lungi, dar, în general, acesta este un joc cu mașini excelent.

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered readuce la viata versiunea anterioara lansata in 2010
Need for Speed: Hot Pursuit Remastered oferă o gamă variată de mașini și de trasee

Când vine vorba de experiențe de condus de mare impact, puține jocuri se pot compara cu seria Need for Speed. Iar dintre toate titlurile din această franciză, Hot Pursuit este considerat pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai bune. Lansat pentru prima dată în 2010, Hot Pursuit a oferit toate emoțiile și senzațiile pe care fanii s-au obișnuit să le aștepte de la Need for Speed, dar cu un accent suplimentar pe competitivitate. Rezultatul a fost un joc care a fost atât antrenant, cât și captivant, jucătorii petrecând ore întregi în curse. Iar acum, zece ani mai târziu, Hot Pursuit a primit o remasterizare. Rezultatul este un joc care arată și se joacă mai bine ca niciodată, consolidându-și locul ca fiind unul dintre cele mai bune jocuri cu mașini realizate vreodată.

Mario Kart 8 Deluxe

Switch

Mario Kart 8 Deluxe este perfect pentru a fi jucat pe Switch
În Mario Kart 8 Deluxe circuitele au loc in diferite locatii din universul Mario

Mario Kart 8 Deluxe este cea mai recentă apariție în lunga serie de curse de karting și reprezintă versiunea definitivă a lui Mario Kart 8. Lansat pentru prima dată pe Wii U în 2014, Mario Kart 8 a fost foarte apreciat, cu o grafică HD vibrantă și unul dintre cele mai robuste moduri multiplayer online disponibile la acea vreme. Versiunea pentru Switch, Mario Kart 8 Deluxe, se bazează pe această fundație adăugând o mulțime de conținut nou, inclusiv noi personaje, piste și moduri de joc. În plus, Mario Kart 8 Deluxe suportă atât multiplayer local, cât și online, pentru până la 12 jucători. Drept urmare, Mario Kart 8 Deluxe este versiunea definitivă a unui joc deja excelent și este esențial pentru orice posesor de Switch care dorește să se bucure de un joc cu mașini.

Dirt Rally 2.0

PC, PS4, Xbox One

Dirt Rally 2.0 este un joc de tip off-road foarte realist
Dirt Rally 2.0 oferă jucătorilor o experiență de curse realistă

Dirt Rally 2.0 este un joc de tip simulare a conducerii off-road. Modelul său de manevrabilitate este de neegalat, iar experiența de condus este pur captivantă. Este greu și cel mai bine experimentat cu un volan bun, dar pentru a comunica emoția și provocarea pură a unei mașini și a unui traseu, nu există nimic mai bun decât Dirty Rally 2.0. Jocul oferă o tonă de mașini și circuite diferite, precum și diverse moduri pentru a vă face să reveniți la acesta pentru a avea parte de mai multe curse. Fie că încerci să-ți depășești cel mai bun timp personal sau să te lupți cu alți jucători online, în Dirt Rally 2.0 ai mereu ceva de făcut. Iar dacă ești un fan al simulatoarelor de curse sau chiar al jocurilor de condus off-road în general, atunci merită să încerci acest joc cu mașini.

Gran Turismo 7

PS4/PS5

Gran Turismo 7 este un must-play
Gran Turismo 7 oferă o gamă variată de mașini și piste

Gran Turismo 7 este cea mai recentă apariție din populara serie de jocuri de curse Gran Turismo. Acesta include un mod campanie, o hartă mondială și alte caracteristici la care fanii seriei se așteaptă. Cu toate acestea, inițial recenziile negative erau destul de multe, jucătorii plângându-se de prețurile ridicate ale mașinilor și ale îmbunătățirilor care putea fi efectuate asupra acestora. Polyphony Digital a rezolvat unele dintre aceste probleme cu patch-uri recente, dar mai multe remedieri sunt pe drum. În ciuda defectelor inițiale ale jocului, Gran Turismo 7 este în continuare un must-play pentru fanii jocurilor cu mașini. Astfel, cu grafica sa uimitoare și gameplay-ul său profund, jocul asigură distracția ore în șir pentru toți playerii.

iRacing

PC

iRacing este un simulator incredibil care induce jucatorii in lumea curselor cu masini intr-un mod realist
iRacing ofera jucatorilor o experienta realista de curse, fiind unul dintre cele mai bune jocuri de acest tip

Mulți oameni cred că iRacing este prea scump, necesită prea mult timp și este prea dificil pentru a merita. Cu toate acestea, iRacing este un simulator incredibil de cuprinzător care surprinde unele dintre cele mai bune aspecte ale sporturilor cu motor. Simulatorul există de peste 10 ani și a acumulat o experiență bogată în acest timp. În timp ce unele aspecte ale simulatorului ar putea fi îmbătrânite, acesta rămâne un joc competent pentru oricine dorește să obțină o experiență autentică de curse. În cele din urmă, dacă iRacing merită sau nu investiția depinde de fiecare persoană în parte. Cu toate acestea, pentru cei care caută un simulator de curse de top, iRacing merită cu siguranță luat în considerare.

rFactor 2

PC

rFactor 2 ofera o varietate foarte mare de curse cu masini
rFactor 2 este un joc video de curse cu masini, dezvoltat de Image Space Incorporated si lansat in 2013

rFactor 2 este un joc cu mașini care nu și-a atins încă potențialul maxim. Manevrabilitatea jocului este autentică și nu seamănă cu niciun alt joc cu mașini, ceea ce îl face un joc pe care trebuie să-l încerce oricine este interesat de acest gen. Achiziția recentă a dezvoltatorului Studio 397 de către Motorsport Games, combinată cu licențele pentru serii de curse populare precum BTCC și WEC, sugerează că există multe motive de entuziasm în viitor. Deocamdată, rFactor 2 rămâne un joc cu mașini excelent, cu o mulțime de conținut pentru a menține jucătorii distrați. Cu toate acestea, cu promisiunea că vor urma și mai multe îmbunătățiri, merită cu siguranță să fii cu ochii pe acest joc.

F1 2021

PC, PS5, PS4, Xbox Series S/X, Xbox One, Stadia

F1 2021 pune la incercare abilitatile jucatorilor intr-un mod inteligent
F1 2021 are o grafică uimitoare

F1 2021 este un joc motosport foarte bun. Are un mod de poveste complet nou, care este inspirat de Drive to Survive de la Netflix, care funcționează bine. Jocul are, de asemenea, funcții next-gen decente și câteva modificări binevenite la cursele existente. În plus, AI-ul oferă o luptă decentă, ceea ce îl face un joc provocator și distractiv de jucat. Există, de asemenea, un sezon întreg de curse, care arată impresionant de autentic. În general, F1 2021 este unul dintre cele mai bune jocuri motosport de la ora actuală și va fi cu siguranță pe placul oricărui fan al genului.

Assetto Corsa

PC, PS4, Xbox One

Assetto Corsa asigura o manevrabilitate uimitoare si harti interesante
Assetto Corsa oferă o experiență realistă de conducere datorită faptului că are un sistem de fizică complex

Assetto Corsa este un joc cu mașini care oferă o manevrabilitate uimitoare și o fizică care pare realistă. A fost lansat pentru prima dată pe Steam Early Access în 2013, iar apoi a fost lansat oficial în 2014. Kunos Simulazioni, dezvoltatorii din spatele Assetto Corsa, au continuat să susțină jocul în mod regulat cu actualizări și există, de asemenea, o comunitate înfloritoare de modderi care creează tot felul de conținut suplimentar pentru joc. Fie că doriți să concurați pe circuite oferite oficial sau pe circuite create de modderi, există cu siguranță ceva care să se potrivească dorințelor dumneavoastră în materie de jocuri cu mașini.

Întrebări frecvente

De ce jocurile cu mașini sunt distractive?

Da. Jocurile cu mașini sunt distractive. În primul rând, acestea oferă o oportunitate de a experimenta diferite stiluri de conducere și de a testa abilitățile proprii. În al doilea rând, acestea sunt adesea rapide și palpitante, oferind o modalitate antrenantă de a petrece timpul liber. În al treilea rând, ele oferă o formă unică de relaxare, transportând jucătorii în lumi fantastice, unde singura limită este imaginația fiecăruia. În cele din urmă, acestea sunt adesea foarte competitive, oferind o modalitate de a provoca prietenii și membrii familiei.

Jocurile cu mașini suportă VR?

Răspunsul este un da răsunător. Titluri populare, precum Gran Turismo Sport, Project CARS și Driveclub, toate suportă jocurile VR. De asemenea, sosesc noi jocuri special pentru această nouă platformă și, având în vedere că tehnologiile de jocuri video continuă să avanseze într-un ritm rapid, nu va trece mult timp până când cursele VR vor deveni mai degrabă norma decât excepția. Înaintea acestui moment inevitabil, am ales cele mai bune jocuri de curse VR disponibile în acest moment. Așadar, fie că ești un jucător veteran sau un novice complet, cu siguranță că aici vei găsi ceva pentru tine. Așa că puneți-vă căștile și pregătiți-vă să intrați pe pista virtuală!

Sunt jocurile cu mașini realiste?

Pentru a răspunde la această întrebare, este important să luăm în considerare ce aspecte ale realității încearcă să recreeze aceste jocuri. Un element cheie este fizica condusului. Cum se manevrează mașina? Comenzile sunt naturale? Un alt aspect important este mediul înconjurător. Redă jocul în mod realist senzația de a conduce pe o autostradă aglomerată sau pe un drum sinuos de munte? În cele din urmă, există problema inteligenței artificiale. Se comportă șoferii adversari într-un mod credibil? Când toți acești factori sunt luați în considerare, este clar că jocurile cu mașini au parcurs un drum lung în ceea ce privește realismul și da, sunt realiste. Cu toate acestea, încă mai este loc pentru îmbunătățiri dar va fi fascinant să vedem cum vor continua să evolueze aceste jocuri în viitor.

Sunt jocurile cu mașini populare la ora actuală?

Jocurile cu mașini sunt într-adevăr populare în zilele noastre mai mult decât în trecut. Însă, acest lucru este datorat din mai multe motive. Acestea oferă o gamă largă de activități pentru jucători, astfel încât există întotdeauna ceva nou de încercat. În plus, acestea reprezintă o modalitate eficientă de îmbunătățire a abilităților de conducere. Multe jocuri cu mașini au, de asemenea, diferite niveluri de dificultate, astfel încât jucătorii pot crește treptat provocarea pe măsură ce devin mai pricepuți. În cele din urmă, jocurile cu mașini sunt o modalitate distractivă și relaxantă de a vă petrece timpul liber.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.