Free cookie consent management tool by TermsFeed

Odată cu lansarea a tot mai multe dispozitive noi și avansul tehnologiei, căștile wireless devin din ce în ce mai populare în zilele noastre. Acestea reprezintă o primă opțiune atunci când vrei să te bucuri de muzică, să porți o conversație privată sau să vizionezi serialul preferat într-un loc public.

Așadar, chiar dacă folosești căștile clasice și vrei să faci un upgrade sau deja le utilizezi pe cele wireless și vrei să știi care sunt cele mai bune modele, iată 5 beneficii ale utilizării căștilor wireless și care sunt cele mai bune variante de pe piață.

Conexiune fără fir

Atunci când vorbim despre casti wireless, așa cum reiese și din denumire, principalul avantaj este acela că nu au fir, ceea ce înseamnă că nu folosesc un cablu pentru a se conecta direct la o sursă. Conexiunea se realizează prin Bluetooth în mod normal, dar există și alte modalități de conectare, cum ar fi NFC, IR, RF, tehnologii wireless proprii și multe altele. Indiferent dacă alergi, dansezi sau practici orice fel de activitate fizică în timp ce utilizezi căști wireless, cablul nu va fi o restricție, iar acesta este un beneficiu mare, deoarece se pot folosi în diferite medii.

Portabilitate

Portabilitatea ilustrează un al doilea avantaj al acestui tip de căști. Permițând să iei muzica oriunde vrei să mergi, majoritatea căștilor wireless in-ear dispun de o carcasă ce încape fără probleme și într-un buzunar, făcându-le ușor de transportat. În plus, cea mai bună parte este aceea că nu trebuie să-ți mai faci griji pentru cablurile încurcate, problemă des întâlnită în cazul căștilor cu fir. 

Flexibilitate

Flexibilitatea și libertatea de mișcare amplifică avantajele pe care căștile wireless le dețin. Prin intermediul conexiunii, nu mai este nevoie ca dispozitivul să fie purtat în permanență în apropierea căștilor, iar pentru pasionații de sport, ele sunt considerate o necesitate.

Funcții unice

Funcționalitatea reprezintă un alt criteriu de departajare. Căștile wireless oferă funții unice, așa cum unele dintre ele au, spre exemplu, tehnologia multipoint, care îți permite conectarea căștilor la două dispozitive simultan, spre deosebire de căștile cu fir care sunt limitate la o singură conexiune. Această tehnologie este folosită în general pentru smartphone-uri și nu necesită utilizarea unui cablu. Cu toate acestea, achiziționarea unei perechi de căști care deține această funcție trebuie să se potrivească cu sursa, deoarece nu toate dispozitivele Bluetooth suportă conexiunea multipoint. 

Majoritatea căștilor Bluetooth își amintesc de mai multe dispozitive la care au fost conectate (în funcție de dispozitivul în sine), iar conexiunea se face automat odată ce ești în raza de acoperire, astfel încât trebuie doar să alegi din nou dispozitivul respectiv.

Durabilitate

Durabilitatea este, de asemenea, un aspect extrem de important și în cazul de față. Există o posibilitate mai mare ca perechea de căști cu fir să dureze mai puțin decât una wireless. Căștile clasice se pot încurca, iar astfel firul se poate rupe. De asemenea, nu orice model de căști se poate potrivi la un anumit dispozitiv, motiv ce duce la achiziționarea unui adaptor ce poate fi costisitor. 

Având în vedere aceste caracteristici, iată câteva modele de căști in-ear wireless de buget:

  • Handsfree Bluetooth BLUE Power BBW09 Sound Rhyme- sunet de înaltă calitate, echipate cu tehnologia bluetooth v5.1 și microfon încorporat pentru apeluri hands-free, capacitate a bateriei de 300mAh;
  • Anker Soundcore Life Dot 2 Truly Wireless- design simplu, profil sonor echilibrat, husă ce oferă aproximativ 12,5 încărcări suplimentare;
  • JLab Audio GO Air POP True Wireless- setări pentru ajustarea sunetului, sunet bogat în bas, durata bateriei de aproximativ 9 ore;
  • Sony WI-C310 Wireless- design cu suport pe gât, profil de sunet neutru, nu prezintă carcasă de încărcare, dar au o durată de viață a bateriei de până la 17 ore;
  • Skullcandy Dime 2 True Wireless- sunet care se potrivește cu diferite tipuri de conținut audio, confortabile și stabile, rezistență la stropirea cu apă, astfel încât nu se deteriorează în ploaie;

Recomandarea noastră – Handsfree Bluetooth BLUE Power BBW09 Sound Rhyme

Dintre dispozitivele prezentate mai sus, perechea de căști Handsfree Bluetooth BLUE Power BBW09 Sound Rhyme iese în evidență prin numeroase motive. Acestea oferă un sunet Hi-Fi de înaltă calitate și un bas puternic. 

Handsfree Bluetooth BLUE Power BBW09 Sound Rhyme

Fiind echipate cu tehnologia Bluetooth v5.1, un driver de 13mm și suport pentru controlul prin atingere, se pot folosi atât individual, cât și împreună și sunt prevăzute cu un indicator care anunță când caseta trebuie sa fie încărcată. Încărcarea durează aproximativ o oră, iar funcția de utilizare prin atingere permite o navigare ușoară și controlul redării muzicii. 

Cu un design elegant și o calitate impresionantă a sunetului, căștile Handsfree Bluetooth BLUE Power BBW09 Sound Rhyme oferă o experiență de ascultare comodă și plăcută, având în același timp un preț foarte accesibil. 

Având în vedere argumentele menționate mai sus, căștile wireless de buget prezintă o nouă dimensiune de confort și libertate de mișcare, cu funcționalități tehnologice avansate, fiind disponibile la un preț accesibil tuturor.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.