Free cookie consent management tool by TermsFeed

Marca germana de lux Loewe a avut o zi agitata astazi. Comentariul unui agent cum ca „Apple ar vrea sa liciteze 4 Euro pentru o actiune Loewe” a determinat cresterea pretului actiunilor Loewe cu aproape 44,5 %, ajungand astfel la 3,93 fata de 2,72, pret inregistrat ieri la inchiderea Bursei. Bursa germana a incheiat astazi tranzactionarea actiunilor Loewe la 3,35, ceea ce reprezinta o crestere de 23,16 % intr-o singura zi.

 In luna mai 2012, au aparut zvonuri pe AppleInsider cum ca Apple ar fi interesata de producatorul german de televizoare. Chiar daca Loewe a negat zvonul iar Apple a refuzat sa comenteze, o preluare nu ar fi un risc mare pentru Apple. Capitalizarea de piata a Loewe este de aproximativ 58,6 milioane dolari (43.580.000 €).

Cu toate acestea, Apple ar trebui sa convinga actionarii principali. Sharp detine acum 28,8 % din actiuni, directorii Loewe – 14 % si producatorul de hard-drive-ere LaCie – 11,2 %. Compania germana a raportat 39 milioane de dolari (29 milioane de Euro) pierderi in 2012. Preluarea companiei de catre cei de la Apple sau de catre oricine altcineva ar putea fi o modalitate de a iesi de pe anosta piata a televizoarelor de lux.

 In prezent, compania incearca sa reduca 1.000 de locuri de munca, in speranta de a reduce costurile. Productia de televizoare ramane principala activitate a celor de la Loewe, desi compania produce mai nou si Blu-ray playere, recordere DVD, difuzoare etc.

 Pentru Apple, Loewe ar putea reprezenta o alta mica achizitie strategica. Ieri, Tim Cook a declarat ca societatea incheie o noua afacere in fiecare luna.

Dar analistii si comerciantii se pot increde prea mult in zvonuri, zvonuri care au determinat astazi cresterea pretului actiunilor Loewe. Ramane de vazut daca acesti analisti sunt prea entuziasmati de zvonurile legate de planurile Apple de a achizitiona compania producatoare de televizoare sau daca acestia chiar au luat parte la discutiile dintre cele doua companii.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.