Apple a pus la dispozitie o noua actualizare a sistemului sau de operare mobil: iOS 7.0.3 si se pare ca aceasta compenseaza greselile senzorilor ce au fost prezente inca din Spetembrie. Accelerometrul, ce executa o citire eronata cu 2-3 grade fata de centru, este acum in parametrii datorita acestei actualizari.

Accelerometrul detecteaza miscarea si transferul de miscare si transmite datele sistemului de operare. Acesta este folosit in diferite aplicatii de productivitate dar cele mai multe plangeri au venit din partea amatorilor de jocuri pe mobil. Multi gameri iOS se bazeaza pe functionalitatea accelerometrului si a giroscopului.

Cauza originala a problemei nu este inca clara. Unii sugereaza ca este o problema la partea hardware decat o problema a sistemului de operare. Un nou producator creeaza accelerometre pentru iPhone. Da, actualizarea sistemului de operare a rezolvat problema, poate prin compensarea calibrarii, dar o problema tehnica tot exista.

Actualizarea iOS 7.0.3 include si cateva schimbari de securitate ca iCloud Keychain pentru administrarea parolelor, un generator complex de parole, si o intarziere la deblocare dupa activarea TouchID. Aplicatia iMessage pare a fi si ea fixata, multi utilizatori au avut probleme in trimiterea mesajelor email sau in activarea conturilor in aplicatie.

Sursa: AppAdvice

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.