Google este destul de activ in ultima perioada, are in plan mai multe produse pentru lansarea in viitorul apropiat, multe din ele au fost dezvaluite in ultima perioada. La evenimentul Ideas Summit din New York, Google a anuntat existenta unei extensii de browser pentru Chrome si Firefox. Extensia poarta numele uProxy si are rolul de a ocoli restrictiile firewall pentru accesarea siteurilor ce sunt restrictionate.

De exemplu, Egiptul unde guvernul a introdus o banare a accesului la internet. Intr-o astfel de situatie, uProxy salveaza vieti, literalmente. Acest plugin va routa traficul via servere din Anglia sau SUA (sau orice alta regiune unde restrictiile locale nu se aplica) si va oferi acces complet la internet.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJ6BuHL0EiQ

Compania din Mountain View lucreaza din greu pentru a face spatiul virtual cat mai putin restrictiv, avand pe agenda „eliberarea” publicului din regiuni cu probleme sociale majore.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.