ADATA lansează modelul SSD Premier SP550 M.2 2280 SATA 6Gb/s. Interesul pentru un disc SSD la format M.2 a urcat în lista preferințelor pentru mediul de stocare principal datorită prezenței pe piață a laptop-urilor subțiri și a sistemelor de tip ultrabook. Premier SP550 M.2 2280 oferă performanțe ridicate, stabilitate și eficiență superioare față de clasicele discuri mecanice de 2.5”, rezultatul fiind o soluție puternică dar și accesibilă în același timp.

Ușor, rapid, o alternativă atractivă de upgrade pentru ultrabook-uri și laptop-uri subțiri

Premier SP550 M.2 2280 măsoară doar 22x80x3.5mm și este disponibil la capacități de până la 480GB oferind alternative de upgrade fără nici un compromis în privința performanței. Vitezele maxime de citire/scriere sunt de 560/510MB pe secundă, cu o citire 4K random la 75K IOPS mulțumită unui controller SMI de înaltă calitate și tehnologiei SLC caching. Aceasta din urmă ii permite unității de stocare Premier SP550 M.2 2280 sa opereze în mod simulat SLC (single level cell) pentru un plus de performanță.

Pentru un plus de stabilitate și integritate a datelor, noul model SSD folosește un motor RAID și tehnologii de modelare a datelor care sunt capabile să ofere o durată de viață mai lungă și stabilitate susținută pentru spațiul de stocare. De asemenea, acesta beneficiază de suport pentru corecția de erori LDCP (low density parity check) pentru a susține integritatea datelor, îmbunătăți calitatea transferului de date și reduce erorile. Modul DEVSLP (device sleep) reduce consumul de energie și crește autonomia bateriei, o funcționalitate excelentă pentru utilizatorii de laptopuri care își doresc portabilitate ridicată.

Fiecare achiziție de Premier SP550 M.2 2280 oferă cumpărătorului acces gratuit la ADATA SSD Toolbox dar și la unelte de migrare a datelor sau a sistemului de operare.

SSD Toolbox permite utilizatorilor să monitorizeze și să administreze cu ușurință discul Premier SP550 M.2 2280, cu indicatori pentru starea discului, uzura și durata de viață rămasă. Utilitarele pentru migrarea datelor sunt vin în ajutor în special atunci când utilizatorii fac trecerea de la HDD la SSD.

Modelele în format de 2,5 inci cu conectivitate SATA III sunt disponibile la eMag la prețuri ce încep cu 175 de lei pentru modelul cu 120GB spațiu de stocare sau 170 de lei la evoMag. Putem presupune că noile modele SSD Premier SP550 cu conectivitate M.2 și dimensiunea de 22x80mm vor avea prețuri apropiate.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.