AMD a prezentat luna trecută noua placă video Radeon RX 480. Aceasta este prima placă video care folosește arhitectura Polaris și care este pregătită pentru experiențele oferite de realitatea virtuală.

Radeon RX 480 a fost creată să ofere performanțe și funcții la nivel entuziast, o propunere extraordinară către gamerii din întreaga lume. Aceasta a fost lansată pentru a oferi clienților tehnologie avansată la prețuri competitive oferind un raport performanță/preț foarte bun. RX 480 oferă utilizatorilor un acces ușor la tehnologia realității virtuale și este gata să se alinieze la toate standardele grafice.

Noua placă video lansată de AMD folosește arhitectura Polaris care este optimizată pentru procesul de fabricație FinFET de 14nm. Noua arhitectură aduce o creștere de până la 2.8x/watt față de arhitectura grafică folosită pe modelele din seria AMD Radeon R9 200.

Specificațiile plăcii video includ un procesor ce rulează la 1266 MHz cu o lățime de bandă de 256 de biți, 8GB memorie video de tip GDDR5, are suport pentru DirectX 12 și OpenGL 4.5 iar la nivel de conectică oferă un port HDMI, 3 porturi DisplayPort și un conector de alimenatre cu 6 pini.

Conform unui comunicat de presă al AMD, modelul RX 480 cu 4GB memorie video are un preț recomandat de 199$ iar modelul cu 8GB memorie video are un preț recomandat de 239$. În catalogul online al eMag puteți găsi placa video Radeon RX 480 de la ASUS la un preț de aproximativ 1.650 lei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

2 comentarii

  1. Avatar of Syr

    lasati emg-ul ca are preturi mult peste alte magazine.cautati pe price.ro sunt afisate toate magazinele din romania si vedeti care sunt cele mai bune preturi ,nu 1650lei pt rx 480…e 240$ in sua cum p** sa dai aproape dublu in romania.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.