Free cookie consent management tool by TermsFeed

Aplicatia Lightroom pentru iOS este disponibila inca din luna Iunie a anului trecut ar acum Adobe a pus la dispozitia utilizatorilor si versiunea pentru sistemul de operare Android. Lightroom este una dintre cele mai puternice unelte de editare foto pentru fotografi iar versiunea pentru dispozitivele mobile detine multe din optiunile si presetarile versiunii pentru desktop.

Aplicatia este parte a Adobe Creative Cloud iar asta inseamna ca puteti avea acces la toate imaginile salvate in serviciul de cloud direct de pe telefonul mobil si orice modificare veti face va fi sincronizata asa ca puteti continua oricand de unde ati ramas pe un calculator Mac sau Windows.

Cum poate stiti, Lightroom este o unealta populara multumita posibilitatii de a lucra cu imaginile RAW (DNG). Daca imaginile in format RAW sunt stocate in serviciul de cloud personal, le puteti edita direct de pe telefon dar, momentan, nu aveti posibilitatea de a edita acest tip de fisiere captate cu dispozitivele Nexus 5 ce ruleaza Lollipop sau Nexus 6 prin intermediul aplicatiei. Puteti edita fisierele in format JPG, imagini caotate cu orice dispozitiv Android.

Pentru a putea folosi Lightroom, aveti nevoie de un abonament la Creative Cloud Photography ce are un pret de 9,99$ lunar si consta in Photoshop CC 2014 si Lightroom pentru desktop, mobil si web. In plus, veti primi integrarea cu Photoshop Mix.

Telefonul Android necesita sistemul de operare Android 4.1 sau mai mare, procesor quad-core ce ruleaza la frecventa de 1,7GHz sau mai puternic, cel putin 1GB capacitate a memoriei RAM si cel putin 8GB spatiu intern de stocare pentru a putea rula aplicatia Lightroom pentru dispozitivele mobile.

Din pacate, Lightroom nu este compatibila in mod oficial cu tabletele dar mai multe persoane ce au testat aplicata sustin ca aceasta functioneaza fara probleme.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.