Ieri, Apple a anuntat iOS 7 cu o tona de noi optiuni, o interfata complet noua si multe altele. O sa va prezentam aici toate noutatile ce le aduce noul sistem de operare mobil de la Apple: noul iOS 7.

Interfata noua

Afla de aici tot ce este nou in Apple iOS 7

Cea mai mare noutate cu care vine iOS 7 este o interfata complet noua. De la ecranul de blocare si pana la fiecare aplicatie, intregul sistem este schimbat. Apple a trecut peste designul comun iOS catre favoarea unui design simplu. Mesageria, calendarul, vremea, mail, centrul de notificari si multe altele au fost schimbate odata cu noua infatisare.

Centrul de Control

ios7 - centrul de control

Centrul de Control adauga o bara rapida in iOS de unde puteti schimba luminozitatea, adauga o lanterna, nu deranja, pornirea modului avion si multe altele.

Multitasking

ios7 - multitasking

De acum multitasking functioneaza pentru toate aplicatiile. iOS urmareste utilizarea aplicatiei si decide cand si cum va fi lasata in fundal. Asa ca daca deschideti o aplicatie de mai multe ori, ca Facebook, atunci aceasta este actualizata mai des. Notificarile Push raman pe fundal in aplicatii pentru ca atunci cand deschideti o aplicatie, aceasta este actualizata/ Navigarea intre aplicatii este posibila cu un simplu gest ce afiseaza intreaga interfata a aplicatiei.

Safari

ios7 - safari

Safari primeste un nou mod full-screen ca si noi optiuni de cautare. Cu o atingere in partea de sus a ecranului primiti acces instant la o casuta de cautare ce cauta atat online cat si in pagina. iCloud Keychain anuntat pentru versiunile Mavericks este si in Safari. Tab-urile primesc o noua infatisare cu scroll vertical iar limita de maximum 8 tab-uri este eliminata.

AirDrop

ios7 - AirDrop

AirDrop va permite sa distribuiti instant orice fisier in aplicatiile ce suporta aceasta optiune. Acest lucru poate fi facut cu orice alt iPhone de langa dvs., prin mesaje, mail sau retelele sociale. Este de genul peer-to-peer prin WiFi si functioneaza cu toate dispozitivele recente.

Camera si Foto

ios7 - Camera si Fotografii

Camera este schimbata pentru a include video, o noua camera patrata, panorama, camera wide si alte noi filtre pentru fotografii. Aplicatia pentru fotografii este si ea reimprospatata, aceasta organizeaza automat fotografiile pe „Momente” bazate pe cand si unde au fost facute. Distribuirea este si ea extinsa prin Mail, AirDrop, iCloud, Twitter si Facebook. Optiunea de distribuire prin iCloud primeste o noua setare de impartire a fotografiilor, orice prieten poate incarca fotografii si comenta la ele.

Siri

ios7 - Siri

Siri are de acum o noua voce, atat masculina cat si feminina in mai multe limbi. Aplicatie devine mult mai avansata si poate recunoaste comenzi ca: „mareste luminozitatea” sau „asculta ultimul mesaj vocal”. Servici ca Wikipedia, Bing si Twitter sunt integrate direct in Siri.

iOS in masina

ios7 - in masina

iOS 7 adauga suport pentru variate modele de masini alaturi de displayurile acestora. In dispozitivele suportate, iOS va putea sa afiseze harti, mesaje si multe altele.

App Store

ios7 - App Store

App Store are noi metode de descoperire. Puteti cauta aplicatii bazate pe vechime sau aplicatii populare in functie de locatie. App Store poate actualiza aplicatiile automat.

Muzica

ios7 - Muzica

Aplicatie de muzica primeste o noua infatisare. Toata muzica din iCloud si din libraria locala sunt integrate intr-o singura librarie. O interfata noua este adaugata pe margini pentru navigarea printre albume.

iTunes Radio

ios7 - iTunes Radio

iTunes Radio este integrata direct in aplicatia de muzica. Ca Pandora sau Spotify Radio, iTunes Radio este o statie esentiala de streaming ce exista in aplicatia Muzica. Tot ce doriti sa ascultati este sincronizat pe dispozitiv asa ca puteti urmari melodiile auzite cu usurinta. iOS este consttruit in iTunes si AppleTV. Serviciul este gratuit, cu sau fara reclame daca sunteti subscriber iTunes Match.

Activation Lock

ios7 - activation lock

In functia Find My iPhone a fost adaugata abilitatea de blocare a dispozitivului pentru prevenirea hotilor sa il acceseze. Daca telefonul este furat puteti seta sa fie reeactivat din nou fara parola iTunes.

iOS 7 Beta este disponibil pentru dezvoltatori astazi si se va lansa public in aceasta toamna pentru iPhone 4 sau versiunile mai noi, iPad Mini, iPad 2 sau versiunile mai noi. Puteti accesa site-ul oficial Apple pentru a vedea tot ce este nou in iOS 7: Apple iOS 7

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.