Free cookie consent management tool by TermsFeed

Multe persoane au fost sceptice inca de la primele noutati de la Microsoft cu privire la noul sistem de operare Windows 8. Reviewurile si parerile difera in functie de fiecare persoana in parte, folosirea Windows 8 pe un PC ne arata ca, Windows 8 este unul din cele mai bune inovatii ale Microsoft.

Gasiti mai multe imagini pe profilul nostru de Facebook: facebook.com/TechCafeRo

Atunci cand Microsoft a anuntat o noua versiune a sistemului de operare, Windows 8.1, ne-am gandit cu ce noutati ar putea veni, s-a speculat destul pe intreg web-ul. Se pare ca Microsoft vrea sa faca noua versiune mai prietenoasa pentru utilizatorii ce iubesc Windows 7 pe langa alte imbunatatiri aduse dispozitivelor touch sau o interfata mai „consistenta”.

Daca planuiti sa incercati Windows 8.1 amintiti-va ca aceasta este doar o versiune de testare, nu este finala si nu este recomandata pentru uz zilnic. Cel mai bine aceasta versiune preview poate fi instalata pe un PC care are deja instalat Windows 8 si are o partitie de recuperare. Este recomndat un BACKUP al datelor inainte de a instala aceasta versiune.

Butonul de Start
Majoritatea de amintim lansarea Windows 95, o schimbare majora in sistemele de operare disponibile din acea perioada – in mod principal interfata acestora. Interfata Windows 95 a fost o invoatie in acel moment, o schimbare majora chiar daca inca se folosea ca fundatie DOS. Windows 8.1 reinvie butonul de Start. Cand Microsoft a renuntat la acesta odata cu Windows 8, multi utilizatori au fost dezamagiti.

Butonul de start nu este clasic, nu va afiseaza programele, documentele recente asa cum erati obisnuiti, acesta va duce la ecranul de start.

Noul Ecran de Start
Microsoft s-a gandit ca poate unul din lucrurile ce au suparat anumiti utilizatori este ca acestia nu isi pot persoanliza destul Ecranul de Start. Compania a depus putin efort pentru a modifica acest lucru. Prima schimbare este ca va puteti selecta propriul fundal, poate fi acelasi ca al desktopului sau puteti alege diferite desene pe acesta.

A fost adaugata si abilitatea de a avea grupuri de aplicatii cu nume personalizate, puteti denumi un grup „Video” si sa plasati in acesta tot ce are legatura cu numele.

Panoul de control
Unul din lucrurile ce trebuiau imbunatatite era accesul la Panoul de control prin interfata touch si ajustarea setarilor din aceasta interfata. Microsoft aduce noi moduri de ajustare a setarilor prin interfata touch odata cu noua versiune a sistemului de operare.

Magazinul de aplicatii si Xbox Music
Magazinul de aplicatii din Windows 8.1 are un refresh minor asupra interfetei sale. Sunt disponibile mai multe optiuni pentru o accesare mai usoara dar si, poate cea mai buna imbunatatire, actualizarea automata a aplicatiilor. In versiunea anterioara era necesar sa accesati pagina aplicatiilor si sa apasati pe butonul de actualizare.

Aplicatia Xbox Music nu seaman cu versiunea anterioara. Noua aplicatie gaseste muzica intr-un mod destul de interesant. Toti utilizatorii Windows 8.1 primesc 10 ore de muzica gratuita. Aplicatie are si imbunatatiri in interfata si sunt mai multe imbunatatiri promise pentru versiunea finala a sistemului de operare.
Outlook
Daca sunteti familiarizat cu Windows RT atunci va fi o surpriza placuta faptul ca odata cu Windows 8.1 veti primi Outlook, aditional la aplicatiile Office. Suita Office este inca gratuita pe RT dar nu se stie daca va ramane permanent gratuit.

Suita Office ruleaza inca doar in modul Desktop si sunt zvonuri care spun ca Microsoft lucreaza la o interfata moderna pentru Office. Poate Office 2014. Asteptam si aflam.

Tastatura virtuala
Au fost facute imbunatatiri la tastura virtuala pentru utilizatorii touch, desi aceasta a fost intotdeauna cea mai buna tastatura virtuala, a fost si imbunatatita.

In concluzie
Windows 8.1 ar putea multumii cativa utilizatori ce au ramas putin dezamagiti la lansarea Windows 8, utilizatori ce au ramas la vechile lor sisteme de operare. Noua actualizare este un lucru bun, ne arata ca Microsoft incearca si lucreaza sa aduca lucruri noi sau imbunatatiri. Inca sunt cateva probleme in versiunea preview dar sa speram ca la lansarea oficiala acestea vor disparea.

Windows 8.1 este gratuit pentru toti utilizatorii de Windows 8, acesta va fi lansat intr-o versiune finala pe la sfarsitul acestui an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.