Amazon aduce asistentul vocal Alexa pe linia de tablete Fire HD iar primul produs care beneficiază de această funcție este tableta Fire HD 8 care tocmai ce a fost lansată. Noul model Fire HD 8 are mai multă memorie RAM, mai mult spațiu de stocare și un preț inițial de vânzare mai mic față de modelul anterior.

Noua tabletă Amazon Fire HD 8 are un ecran IPS cu diagonala de 8 inci capabil să afișeze rezoluția de 1280×800 pixeli alături de specificații tehnice ce includ 1,5GB capacitate a memoriei RAM și un procesor quad-core care rulează la frecvența de 1,3GHz. Tableta are un slot microSD și o baterie capabilă să ofere până la 12 ore de redare pentru clipurile video, navigare pe internet sau redare muzică.

Spațiul intern de stocare poate fi de 16GB sau 32GB. Tableta va fi disponibilă și într-o versiune “special offers” care este mai ieftină cu 15$ dar afișează reclame pe ecranul de blocare. Alte specificații tehnice mai includ: conectivitate bluetooth, Wi-Fi 802.11n, cameră foto principală de 2MP, cameră foto frontală VGA (0,3MP), difuzoare stereo și un port microUSB 2.0.

Amazon Fire HD 8 este comercializată cu 90$, varianta cu 16GB spațiu de stocare și poate ajunge până la 120$ pentru varianta cu 32GB spațiu de stocare iar versiunile fără reclame vor costa cu 15$ mai mult. Tableta este deja disponibilă la pre-comandă iar livrările vor începe pe 21 Septembrie.

Alexa este un asistent virtual bazat pe comenzi vocale care permite căutarea pe internet, redarea de muzică, interacțiune întrebare-răspuns sau alte acțiuni. Asistentul poate fi folosit și pentru a face cumpărături pe Amazon. Asistentul virtual poate fi folosit ținând apăsată tasta home pentru două secunde.

Asistentul Alexa nu va fi disponibil imediat pe tabletă ci va ajunge odată cu actualizarea sistemului de operare Fire OS 5.4 care va fi disponibilă în curând. Fire OS 5.4 va fi disponibil și pe produsele mai vechi lansate de companie precum Amazon Fire sau Amazon Fire HD 10.

Specificații Amazon Fire HD 8

Procesorquad-core de 1,3GHz
EcranIPS cu diagonala de 8 inci cu rezoluția 1280×800 pixeli
Memorie1,5GB capacitate memorie RAM

 

16GB/32GB spațiu de stocare și suport microSD

SunetDolby Atmos, difuzoare stereo, mufă audio 3,5mm
Camere fotoPrincipală de 2MP

 

Secundară VGA (0,3MP)

ConectivitateWi-Fi dual-band 802.11 a/b/g/n, Bluetooth
Senzoriaccelerometru, giroscop, senzor pentru lumină ambientală
Bateriecapabilă să ofere până la 12 ore de redare conținut audio sau video sau pentru navigare pe internet
Sistem de operareFire OS 5.4 bazat pe Android 5.1 Lollipop
Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.