Free cookie consent management tool by TermsFeed

Odată cu lansarea noilor iPhone 7 și iPhone 7 Plus, Apple a decis să renunțe la mufa audio de 3,5mm pentru a încerca o nouă abordare. Apple AirPods sunt o pereche de căști wireless care folosesc tehnologii avansate dedicate mai multor interacțiuni cu telefonul și cu funcțiile acestuia.

„Simplitatea și tehnologia, împreună cum nu au fost până acum”

– așa descrie Apple noile AirPods.

Noile căști sunt compatibile cu toate terminalele iPhone, începând de la modelul iPhone 5 și până la cele noi lansate alături de căștile AirPods în această săptămână dar și cu tabletele iPad de la iPad Mini 2 până la iPad Pro, iPod dar și ceasurile Apple Watch. Apple susține că AirPods sunt compatibile și cu sistemele de calcul Mac dar acestea nu unt afișate în lista de dispozitive compatibile de pe pagina produsului.

Căștile sunt livrate alături de o carcasă care încorporează o baterie și un cablu de alimentare care face conectarea de la portul Lightning la USB.

Noile AirPods folosesc noul cip Apple W1 alături de senzori optici dar și un accelerometru pentru a detecta dacă acestea sunt purtate în ureche. Căștile au capabilitatea de a detecta dacă este folosită o singură cască sau dacă sunt folosite ambele permițând utilizatorului să le folosească ca pe un simplu hands-free wireless. Bateria inclusă în căști poate oferi până la 5 ore de redare a conținutului audio iar carcasa are o capacitate de a încărca căștile pentru a fi folosite încă 24 de ore. Conform companiei, 15 minute de încărcare oferă până la 3 ore de funcționare.

Căștile se opresc și pornesc în mod automat atunci când sunt purtate, folosirea lor lângă un anumit dispozitiv este foarte simplă, este nevoie doar de o singură confirmare pe ecranul dispozitivului și sunt capabile să redea sunetul foarte clar la o calitate ridicată.

Specificații Apple AirPods

Senzorifiecare cască integrează un senzor optic dual, accelerometre care pot detecta mișcarea și vocea, un microfon cu fascicul dual de captare
ConectivitateBluetooth și port Lightning pentru încărcare
Greutate4 grame fiecare cască și 38 grame carcasa cu bateria
AutonomieCarcasa poate încărca fiecare cască pentru a putea reda un total de 24 de ore de conținut audio sau 11 ore de convorbiri

 

Fiecare cască poate fi folosită până la 5 ore la o singură încărcare

Noile Apple AirPods vor fi disponibile la nivel internațional undeva la sfârștiul lunii Octombrie iar prețul recomadat este de 159$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.