Free cookie consent management tool by TermsFeed

Vanzarile de PC-uri s-ar putea sa ajunga la un punct critic daca este sa luam in considerare rapoartele recente dar inca raman destui fani ale desktop-urilor de performanta ce nu vor abandona formatul, acestia depasesc cumparatorii pentru care lupta AMD si Intel pentru procesoarele lor high-end.

AMD Centurion FX

AMD a  a avut tot dar a cedat tehnologia de varf rivalului sau, procesorul de 1000$ cu sapte nuclee i7 Extreme Edition dar zvonurile spun ca si AMD va intra in competitie cu tehnologia de la Intel cu noile sale serii de procesoare FX.

Conform site-ului Hexus.net compania AMD pregateste editia procesoarele „CenturionFX ce merg pana la nuclee de 5GHz – fara a necesita nici un fel de racire pe lichid.

In comparatie, procesorul Intel Core i7-3970X are frecvente incepand de la 3.5GHz si are un mod Turbo de 4GHz (inainte de overclocking) dar, desigur, numarul pur de gigaherti nu egaleaza performanta actuala dar este cu siguranta un procesor cu specificatii ce trebuiesc luate in considerare pentru a concura cu Extreme Edition.

Daca sursele Hexus.net sunt corecte, AMD va plasa pe piata procesorul Centurion la pretul de 795$, cu peste 200$ mai putin decat i7-3970X. Acest lucru deschide o piata mai mare decat pretul de pornire pe care intel il are in vanzarea procesoarelor Extreme Edition.

In cazul Centurion, AMD va trebui sa imbunatateasca performanta pentru a egala Intel.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.