Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un inceput bun, spune un analist, dar numarul este „dezamagitor” avand in vedere cati utilizatori Facebook exista.
In 10 zile de la lansare Facebook Home a avut mai mult de 500.000 de download.

Poate ca numarul nu este unul la fel de mare pe cat s-ar fi asteptat sa fie, insa este un inceput bun, afirma Ezra Gottheil, analist la Technology Business Research.

„Marea majoritate a companiilor ar fi fericite sa abia jumatate de milion download in 10 zile”, spune Gottheil. „Poate ca este dezamagitor, dar tot reprezinta o veste buna. Chiar daca doar jumatate dintre utilizatori o si folosesc, asta inseamna foarte mult pentru Facebook. Fiecare utilizator nou este un castig.”

Cei de la Facebook nu au comentat in niciun fel cele de mai sus.

Facebook Home, aplicatia care a devenit disponibila incepand cu 12 aprilie, le ofera posibilitatea utilizatorilor sa-si foloseasca smartphone-urile printr-o lentila orientata spre Facebook.

Aplicatia nu inlocuieste sistemul de operare Android. In schimb, devinde aplicatia principala si include si alte aplicatii afiliate Facebook, lucrand in acelasi timp cu alte aplicatii pe care utilizatorul le are pe telefon.

Aceasta a fost initial disponibila pentru smartphone-urile Android, varianta pentru tableta urmand sa apara mai tarziu. Desi au existat zvonuri cum ca cei de la Facebook sunt in tratative cu cei de la Apple pentru a lansa si o varianta pentru iOS, analistii le infirma.

Gottheil a subliniat faptul ca desi exista mai mult de 1 miliard de utilizatori Facebook, numarul smartphone-urile Android este mult mai mic, iar numarul detinatorilor de Android compatibil cu aplicatia Home este inca si mai mic.

Compania a declarat la sfarsitul anului 2012 ca are 680 de milioane de utilizatori activi pe mobil pe luna.
Daca comparam numarul de download-uri cu numarul de utilizatori mobili Facebook, atunci primul pare a fi unul mult mai mare, afirma Gottheil.

„Unii sunt utilizatori Facebook fanatici si Facebook Home are sens pentru acestia”, a adaugat acesta. „Multi utilizatori vor doar sa-l incerce. Sa nu uitam ca download-ul nu este echivalentul utilizarii.”

Gottheil a mai sus ca nu ajuta cu nimic faptul ca Home are 2.2 stele din 5 posibile pe Google Play.

„O recenzie de 2 stele nu este o veste buna”, a mai adaugat acesta. „Dar sa nu uitam faptul ca multe companii si-ar dori acelasi numar de download-uri in 10 zile.”

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.