Lansarea viitoarei arhitecturi de procesoare din gama Zen de la AMD poate reprezenta cel mai important anunț ce va fi făcut anul viitor deoarece commania speră să dezvolte sisteme de procesare ce pot concura cu cele ale Intel.

Potrivit mai multor informații din presă. AMD a finalizat testarea procesoarelor din gama Zen și compania sugerează că testele au demonstrat că acestea au îndeplinit toate așteptările fără a întâmpina probleme semnificative la nivel de design. Informațiile vin de la un fost angajat al AMD ce a păstrat legături strânse cu mai mulți angajați ai companiei.

Dacă procesoarele Zen de la AMD întrec așteptările companiei există speranța ca producătorul să împrospăteze seria de procesoare din gama FX ce sunt disponibile pe piață oferind și un boost semnificativ. Zen folosește tehnologia pe 14 sau 16nm alături de procesul FinFET ce reduce mărimea până la unul similar cu al procesoarelor dezvoltate de Intel. Nucleele sunt dezvoltate pentru a oferi instrucțiuni semnificativ mai bune iar AMD speră să atingă o performanță cu 40% mai mare îmbunătățind astfel performanța per nucleu.

Noua generație de procesoare va necesita și noi plăci de bază alături de noul socket ce va purta numele de AM4 și va avea suport pentru memoria DDR4. Estimările curente sugerează că AMD va lansa noua generație de procesoare la sfârșitul anului viitor așa că suntem nerăbdători să vedem rezultatele promise.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.