Free cookie consent management tool by TermsFeed

Android 4.4 KitKat reprezinta o actualizare importanta a sistemului de operare oferit de Google daca multi nu au realizat deja asta. In afara de „Ok, Google” si alte facilitati superficiale, inginerii software ce zu lucrat la Android au implementat o noua optiune de executie denumita Google ART in versiunea KitKat, aceasta este o optiune experimentala momentan dar are foarte mult potential. De fapt, utilizarea Google ART poate imbunatati viteza de executie a aplicatiilor.

In prezent, toate aplicatiile Android sunt rulate folosind Dalvik ce foloseste un compilator JIT (just-in-time). ART foloseste procesul AOT (ahead-of-time). Cea din urma pre-compileaza o aplicatie intr-o masina virtuala in momentul in care aplicatia este instalata in sistem facand-o astfel la fel de buna ca o aplicatie nativa. In acest mod, necesitatea rularii unei masini virtuale pentru rularea unei aplicatii va fi lasata in urma micsorand timpul de deschidere al unei aplicatii dar si o mai mare viteza de rulare a acesteia in utilizare.

Poate ART reprezinta raspunsul Google in eliminarea tuturor timpilor de intarziere asociati cu aplicatiile de pe sistemul de operare Android. Daca ART va avea succes sau nu vom afla odata cu trecerea timpului.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.