Avem o veste bună pentru utilizatorii telefoanelor din gama Nexus: acestea pot fi actualizate la Android 7.0 Nougat.

Cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android de la Google va ajunge la utilizatorii din întreaga lume. Dispozitivele din gama Nexus nu sunt primele care vor primi Android 7.0 Nougat; primul telefon care va primi noua versiune a sistemului de operare va fi LG V20 dar despre asta am discutat într-un articol anterior.

Noua versiune a sistemului de operare Android aduce utilizatorilor multitasking split-screen, notificări avansate cu posibilitatea de răspuns rapid, emoticoane îmbunătățite dar și mai multe îmbunătățiri vizuale.

Această actualizare va avea un impact mai mare asupra utilizatorilor care dețin un dispozitiv cu ecran mai mare sau o tabletă deoarece dezvoltatorii au lucrat destul de mult pentru a intra în competiție cu sistemul de operare iOS dezvoltat de Apple. La nivel de multitasking, iOS este un sistem de operare avansat față de Android dar, odată cu versiunea 7.0 a sistemului de operare Android, utilizatorii vor începe să beneficieze de mai multe opțiuni avansate de multitasking.

Cum ne-am fi putut aștepta, Android 7.0 Nougat va fi disponibil, pentru început, utilizatorilor ce dețin unul din dispozitivele Nexus 6P, 5X, 6, 9, Nexus Player (un proiect care a fost întrerupt) sau tableta Pixel C.

Actualizarea va începe să ajungă și pe alte telefoane și tablete de pe piață la scurt timp după disponibilitatea pe dispozitivele din familia Nexus. Timpul de așteptare va depinde de fiecare producător în parte sau de operatorul de telefonie mobilă, asta în cazul în care dispozitivul pe care îl dețineți rulează o versiune personalizată a sistemului de operare.

Google nu a oferit detalii exacte despre dispnibilitatea actualizării pentru fiecare dispozitiv în parte dar este posibil ca noua versiune a sistemului de operare să înceapă să fie disponibilă în săptămânile ce urmează.

Foto: android.com

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.