Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google aduce in lumina reflectoarelor mult asteptata tehnologie Android Auto, aceasta va fi disponibila in curand pe cateva modele de masini.

Dezvoltat ca o alternativa la Apple CarPlay, Android Auto va permite soferului sa acceseze aplicatii compatibile instalate pe smartphone folosind fie ecranul tactil de pe bord sau comenzile vocale. Telefoanele activeaza automat modul auto atunci cand sunt conectate la portul USB al masinii sau conectate prin Bluetooth.

Ecranul de start al Android Auto este similar cu aplicatia Google Play. Acesta ofera carduri ce ofera informatii relevante ca atractii din apropiere, sugestii, atentionari despre intarzierile din trafic si starea vremii dar permite si afisarea de notificari de la diferite aplicatii. Aditional, soferii pot utiliza Android Auto pentru setarea unui reminder in timpul condusului.

Pe partea de jos a ecranului este afisata o bara de utilizati cu icoane pentru selectarea unei melodii, efectuarea de apeluri, accesa informatii referitoare la masina sau pentru navigare. Apasarea pe butonul microfonului localizat in partea de sus dreapta a ecranului permite soferului sa foloseasca comenzile vocale sau pentru a raspunde la un mesaj in timp ce este atent la drum.

Utilizatorii po accesa continutul lor indiferent de masina condusa deoarece Android Auto ruleaza pe orice platforma mobila, nu doar pe un sistem special creat.In mod simplu, un utilizator poate folosi Android Auto peste sistemul oferit de producator.

Google crede ca Android Auto poate ajuta la siguranta in timpul condusului deoarece reduce distragerile pastrand soferul conectat din mers. Producatorii auto par sa fie de acord cu compania deoarece General Motors, volvo, Honda, Hyundai si Audi sunt printre cei 28 de producatori ce si-au exprimat interesul in utilizarea noii tehnologii in masinile produse.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.