Android domina piata telefoanelor iar Windows Phone are cea mai mare crestere

Sistemul de operare Android continua sa domine competitia, momentan detine 81.3% din piata smartphone-urilor, o crestere fata de 75% de anul trecut. Potrivit Strategy Analytics, Apple este pe locul 2 acaparand 13.4% cu platforma iOS (o scadere cu 2.2% fata de anul trecut).

Platforma Windows Phone de la Microsoft are o crestere mai mult decat dubla de la 2% pana la 4.1% si este sistemul cu cea mai mare crestere de pe piata. Microsoft a vandut 10.2 milioane de telefoane in comparatie cu 3.7 milioane din al 3-lea sfert al anului trecut, o crestere cu 178%.

Apple este si ea o victima, compania a vandut 33.8 milioane de unitati in ultimul sfert al anului trecut scazand cu 2% in acest an. Vanzarile smartphone-urilor Android au fost de 74.8 milioane unitati iar BlackBerry a scazut la 2.5 milioane fata de 7.4 milioane anul trecut.

Strategy Analytics crede ca dispozitivele low-cost se misca inainte. Apple si iOS sunt singurele intr-o competitie reala cu Android. Statisticile nu au luat in considerare noua linie de telefoane iPhone.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus