Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sistemul de operare Android continua sa domine competitia, momentan detine 81.3% din piata smartphone-urilor, o crestere fata de 75% de anul trecut. Potrivit Strategy Analytics, Apple este pe locul 2 acaparand 13.4% cu platforma iOS (o scadere cu 2.2% fata de anul trecut).

Platforma Windows Phone de la Microsoft are o crestere mai mult decat dubla de la 2% pana la 4.1% si este sistemul cu cea mai mare crestere de pe piata. Microsoft a vandut 10.2 milioane de telefoane in comparatie cu 3.7 milioane din al 3-lea sfert al anului trecut, o crestere cu 178%.

Apple este si ea o victima, compania a vandut 33.8 milioane de unitati in ultimul sfert al anului trecut scazand cu 2% in acest an. Vanzarile smartphone-urilor Android au fost de 74.8 milioane unitati iar BlackBerry a scazut la 2.5 milioane fata de 7.4 milioane anul trecut.

Strategy Analytics crede ca dispozitivele low-cost se misca inainte. Apple si iOS sunt singurele intr-o competitie reala cu Android. Statisticile nu au luat in considerare noua linie de telefoane iPhone.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.