Android invinge iOS pe piata tabletelor premium

Apple nu mai este regele categoriei pe care a creat-o – tablete subtiri ce ruleaza un sistem de operare mobil. Date publicate de ABI Reasearch ne arata ca Android depaseste iOS pe piata tabletelor premium cu sistem de operare mobil.

Brandul iPad are cea mai mica popularitate de la prima sa aparitie pe piata. In a 2-a parte a anului 2013, ABI Research ne arata ca Apple a vandut 14.5 milioane de tablete iPad in comparatie cu tabletele bazate cu Android unde s-au vandut 30.5 milioane de unitati in aceeasi perioada a anului.

Castigurile de pe urma vanzarii de tablete la jumatatea acestui an au fost in jur de 12.7 miliarde de dolari unde, pentru prima data, Apple a avut un castig mai mic de 6.35 miliarde de dolari. Alt punct interesant in studiu este pretul mediu. Utilizatorii vor cheltui mai mult pe o tableta Android decat au facut-o vreodata.

Pretul mediu al tabletelor Apple a scazut cu 17% de la an la an in timp ce pretul pentru tabletele Android a crescut. Ca si concluzie, tabletele Android nu sunt prezentate doar ca alternative “ieftine” pentru iPad dar de multe ori sunt si alternative “mai bune”.

            

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus