Noul “Steam Controller” de la Valve reinventeaza Gamepadul?

Ca parte in aventura de a aduce PC Gamingul in sufragerie, Valve vrea acum sa reinventeze gamepadul.

Compania din spatele Half-Life, Portal si serviciului digital de gaming Steam a anunat Steam Controller ieri, acesta nu este doar un controler traditional avand cateva imbunatatiri aduse. In incercarea de face jocurile de pe PC sa se roteasca in jurul unei interfete cu mouse si tastatura, Valve a regandit experienta oferita de gamepad. Controllerele Steam nu vor avea un D-pad sau un joystick analog, doua constante in orice controller inca din 1983, in schimb, noul controller va avea doua trackpaduri.

“Trackpadurile vor oferi o mai mare fidelitate decat ce exista deja.”

Noile trackpaduri par cea mai fundamentala schimbare in era controllerelor dar Valve nu s-a oprit aici. Compania a adaugat un touchscreen in mijlocul controllerului. Totul este simetric asa ca este potrivit gamerilor fie ei stangaci fie dreptaci.

Pe langa noile evolutii aduse controllerului mai avem si clasicele butoane, butoane peste tot. Fiecare trackpad poate fi folosit ca si buton (click pe acesta). Valve spune ca noul controller are in total 16 butoane iar opt dintre acestea pot fi accesate fara a fi nevoie sa ne ridicam degetul de pe trackpad.

Genial sau nebunie? Arata destul de ciudat, destul de nou totul dar amintiti-va cat de ridicol a parut controllerul Nintendo 64 sau Wiimote iar daca ne gandim mai bine, cat de ciudat a parut un telefon fara butoane? Noul Steam Controller va face ca jocul pe PC sa fie mai confortabil de pe canapea si nu numai, nu va mai fi nevoie de o tastatura sau de un mouse pentru un joc.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus