Utilizatorii ultimei variante de Windows beta 8.1 au raportat faptul ca aplicatiile din Windows Store se actualizeaza singure, fara a mai fi necesara interventia acestora. Daca doriti sa fiti la zi, insa nu sunteti prea interesati de notele de lansare ale dezvoltatorilor, atunci aceasta schimbare va va incanta. Nu se stie, insa, daca aceasta caracteristica poate fi activata si dezactivata sau daca ea va fi activa implicit odata cu lansarea Windows 8.1 RTM.

In forma sa actuala, Windows 8 pur si simplu anunta utilizatorii atunci cand actualizarile pentru aplicatiile instalate de acestia sunt disponibile. Apoi, utilizatorii trebuie sa mearga in Windows Store, sa dea click pe link-ul Actualizari (Updates), din coltul dreapta sus si sa isi instaleze manual actualizarile disponibile. O caracteristica “Actualizarea automata a aplicatiilor mele” exista (si este activata implicit); cu toate acestea, nu instaleaza actualizarile automat, ci doar le descarca.

In prezent, dintre Windows 8, iOS si Android, acesta din urma este singurul sistem de operare care permite atualizarea automata a aplicatiilor; caracteristica trebuie activa manual, totusi. In cazul sistemului iOS, actualizarile automate sunt posibile, insa numai pe dispozitivele decodate.

Se asteapta ca Windows 8.1, cunoscut anterior sub numele de Windows Blue, sa aduca o serie de imbunatatiri cum ar fi reaparitia butonului de start Windows, posibilitatea de a le permite utilizatorilor sa dezactiveze ecranul Metro Start la logare si imbunatatiri ale cautarii, atat de necesare.

Mult anuntatul Windows Blue este un presupus efort de a rafina in continuare – si, posibil, de a omogeniza – experienta utilizatorului pe o gama variata de produse si sercivii de ultima generatie.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.