Apple a lansat astăzi noul iPhone SE în cadrul unui eveniment al companiei. Pe lângă noul smartphone, Apple a lansat iPad Pro de 9,7 inci și a dezvăluit data oficială de lansare a iOS 9.3.

iPhone SE este un smartphone cu un ecran de doar 4 inci ce include specificații tehnice mai bune față de iPhone 5S. designul noului dispozitiv este asemănător cu cel al iPhone 5S iar la nivel hardware, dispozitivul împrumută noutățile din iPhone 6S.

iPhone SE este un upgrade substanțial față de iPhone 5S. Procesorul folosit este Apple A9, unul dintre cele mai performante procesoare mobile de pe piață oferind acestuia o performanță dublă față de iPhone 5S și o performanță grafică de 2,85 ori mai bună. Capacitatea memoriei RAM a fost mărită la 2GB alături de ecranul cu diagonala de 4 inci ce afișează o rezoluție de 1136×640 pixeli.

Camera foto principală are un senzor iSight de 12MP cu o dimensiune a pixelului de 1,22 µm și True Tone Flash iar camera foto secundară are un senzor de 1,2MP cu apertura f/2.4. Camera foto principală este capabilă să captureze clipuri video UHD la 30fps iar Apple a inclus și suport pentru Live Photos dar nu și ecranul 3D Touch.

La nivel de conectivitate, noul iPhone SE oferă Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2, NFC și conectivitate 4G LTE din Categoria 4 ce oferă utilizatorilor o viteză de download de până la 150Mbps.

Noul Apple iPhone SE va fi vândut la un preț de aproximativ 400$ pentru modelul cu 16GB spațiu intern de stocare sau 500$ pentru modelul cu 64GB spațiu intern de stocare. Comenzile vor începe cu 24 Martie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.