Free cookie consent management tool by TermsFeed

Se zvonește de mult timp că Apple lucrează la o pereche de ochelari AR/VR și, potrivit unui nou raport, compania este în sfârșit aproape de a anunța dispozitivul foarte așteptat. Analistul Jeff Pu, de la Haitong Intl Tech Research, spune că ochelarii AR de la Apple vor fi anunțați la sfârșitul anului 2024 și că firma este deja implicată în dezvoltare.

Luxshare va fi unul dintre furnizorii cheie ai Apple pentru dispozitivele care vor fi livrate între sfârșitul anului 2022 și 2024. Analistul evidențiază Apple Watch Series 8, iPhone 14 și ochelarii AR/VR ale Apple ca fiind unele dintre dispozitivele care vor fi furnizate. Deși în prezent nu se cunosc detalii specifice privind ochelarii AR de la Apple, cum ar fi specificațiile și designul acestora, ceea ce spun zvonurile este că ochelarii vor fi mai eleganți și mai la modă. Luxshare este deja unul dintre principalii furnizori ai Apple, iar acest nou contract îi consolidează poziția de furnizor cheie pentru viitoarele produse Apple.

Deși în ultimii ani am asistat la o creștere continuă a dezvoltării și lansării de noi tehnologii de realitate augmentată (AR) și de realitate virtuală (VR), se pare că Apple a rămas în urma competitorilor săi în acest domeniu. Potrivit analistului Rohit Pu de la Kaufman, acest lucru se datorează faptului că gigantul tehnologic se află încă în stadiile incipiente de dezvoltare a ochelarilor săi AR/VR. Deși poate părea o perioadă lungă de așteptare, este important să ne amintim că acestea sunt doar estimări inițiale. Pe măsură ce Apple continuă să își dezvolte tehnologia AR/VR, este posibil să vedem cum data de lansare se apropie de 2023. În orice caz, va fi interesant de văzut cum se compară ochelarii AR/VR ale Apple cu cele ale concurenților săi atunci când vor ajunge în sfârșit pe piață.

Deși mulți oameni se gândesc la realitatea augmentată (AR) și la realitatea virtuală (VR) ca la niște tehnologii ce țin doar de gaming, acestea devin de fapt din ce în ce mai importante într-o varietate de industrii. De exemplu, AR este utilizată în scopuri de formare în domeniul medical, permițând medicilor să dobândească experiență în proceduri complexe fără a pune pacienții în pericol. VR este, de asemenea, utilizată pentru terapie, ajutând oamenii să depășească frica și anxietatea prin aclimatizarea lentă a acestora la factorii declanșatori. Se pare că Apple este foarte conștientă de potențialul AR și VR, iar anul trecut un analist important a declarat că firma intenționează să înlocuiască iPhone-ul cu un dispozitiv AR până în 2031. Deși aceasta ar fi o schimbare gigantică pentru Apple, este evident că marea companie lucrează deja din greu la realizarea tuturor aplicațiilor sale native – iMessage, FaceTime, Maps etc. – să fie compatibile atât cu AR, cât și cu VR. În consecință, pare probabil ca AR și VR să joace un rol important în viitorul Apple.

De asemenea, Pu spune că ochelarii AR vor sosi alături de o a doua generație a căștilor Apple. Ochelarii vor fi, de asemenea, dependenți de un iPhone. Acest lucru amintește vag de modul în care Apple Watch funcționează cu iPhone. Acest lucru indică faptul că ochelarii vor fi mult mai puțin puternici decât căștile, ceea ce nu este o surpriză uriașă. De altfel, se pare că ochelarii vor utiliza un procesor ARM personalizat și va avea probabil propriul ecran dedicat. Acest lucru ar permite Apple să mențină dimensiunea și greutatea ochelarilor la un nivel scăzut, oferind în același timp o experiență AR de înaltă calitate.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.