Apple a prezentat un nou iPad Pro în cadrul evenimentului ce încă are loc acum (vom reveni cu detalii în zilele ce urmează). Chiar dacă pare ca un iPad Air mai mare, iPad Pro are o armă secretă – un stilus. Compania îl denumește Apple Pencil.

Atunci când Steve Jobs a prezentat primul iPhone, a spus că nimeni nu își dorește un stilus iar cel mai bun dispozitiv pentru a fi folosit alături de un touchscreen. Chiar dacă a fost adevărat, un stilus este mult mai precis și devine mult mai util atunci când dispozitivul este folosit pentru grafică si design, editarea foto sau alte funcții pentru creație.

Noul stilus detectează poziția, forța și înclinarea și folosește un conector ce va permite încărcarea direct de la tabletă atunci când nu este folosit iar dezvoltatorii de aplicații pot folosi acest stilus pentru a integra diferite funcții în aplicații.

Apple a invitat reprezentanți ai Microsoft pe scenă pentru a demonstra funcționarea Microsoft Office pe noul iPad Pro iar stilusul poate fi folosit pentru a face adnotări pe documente iar Eric Snowden de la Adobe a făcut o prezentare a unei noi aplicații denumită Adobe Photoshop FX alături de Apple Pencil.

Accesoriul Apple Pencil va avea un preț de vânzare de aproximativ 99$ și rămâne de văzut dacă acesta va funcționa alături de versiunile iPad disponibile deja pe piață. Stilusul va ajunge pe rafturile magazinelor în luna Noiembrie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.