Apple a lansat zilele trecute noile terminale mobile: iPhone 6S și iPhone 6S Plus pe lângă un nou iPad Pro, un stilus pentru iPad și un Apple TV îmbunătățit în cadrul unei conferințe mult așteptată de fanii companiei.

Noul telefon lansat a fost prezentat în cadrul conferinței Apple ce a avut loc zilele trecute. Cea mai mare și cea mai așteptată noutate a dispozitivului este prezența 3D touch, o evoluție a tehnologiei touchscreen a companiei. Similară cu force Touch de pe Apple Watch, un utilizator poate apăsa pe ecran mai tare pentru accesarea unor funcții noi, atât în cadrul sistemului de operare cât și în cadrul aplicațiilor de pe smartphone. 3D Touch activează scurtăturile „Quick Actions” ca de exemplu accesarea unei alte aplicații prin apăsarea lungă pe ecran.

Apple a prezentat publicului prezent la conferință și modul în care aplicațiile pot beneficia de noi experiențe mulțumită ecranului tactil 3D Touch.
iPhone 6S folosește procesorul A9 despre care Apple spune că este cu 70% mai rapid față de precedentul model A8 folosit în iPhone 6 dar oferă și o performanță grafică cu 90% mai mare. Ambele dispozitive iPhone se pot conecta la nu mai puțin de 23 de benzi 4G LTE făcând totul mai ușor pentru cei ce călătoresc.

Apple spune că iPhone 6S este primul dispozitiv iPhone ce deține un coprocesor de mișcare – acum denumit M9 – integrat direct în cip. Cipul permite și funcționarea continuă a „Hey, Siri” chiar dacă telefonul nu mai are prea multă energie – probabil printr-un nucleu al procesorului dedicat acesteia.

Camera foto principală a iPhone 6S primește și aceasta îmbunătățiri. Camera foto principală are un senzor de 12MP iar senzorul folosit are cu 50% mai mulți pixeli de focus ce ajută la reducerea zgomotului fotografiilor. Camera este capabilă să facă inregistrări video 4K cu o rezoluție de 3840×2160 pixeli. Aplicația iMovie instalată pe iPhone este și aceasta capabilă să editeze fișierele video 4K.

Camera secundară are un senzor de 5MP iar compania a introdus o nouă funcție unde ecranul dispozitivului poate fi folosit ca și un bliț. Această funcție poartă numele de Retina Flash și este disponibilă mulțumită inginerilor companiei ce au căutat să folosească ecranul pentru a se comporta ca un bliț cu tonuri reale. Ecranul va fi de trei ori mai luminos atunci când utilizatorul face o fotografie.

O altă inovație: iPhone 6S poate capta un nou tip de fișier multimedia denumit Live Photos. Acest fișier este, tehnic, tot o fotografie dar captează și puțină imagine în mișcare (câteva secunde). Acest fișier poate fi redat atunci când utilizatorul folosește 3D Touch și include chiar și sunet. Apple spune că Facebook va oferi suport pentru noul tip de fișier undeva pe la sfârșitul anului.

Pe lângă funcții, Apple a căutat să imbunătățească și durabilitatea dispozitivului. Carcasele iPhone 6S și iPhone 6S Plus sunt construite din aluminium seria 7000 ce este mai rezistent la îndoire față de modelele anterioare. Opțiunile de stocare rămân aceleași: 16, 64 și 128GB spațiu intern de stocare.

iPhone 6S este al 11-lea model iPhone dezvoltat de Apple și este primul ce va rula sistemul de operare iOS 9 ce promite o experiență unică dar și noi funcții ca de exemplu: o nouă interfață a Siri, direcții de tranzit în Apple Maps dar și noi capabilități de căutare inteligentă.

Prețul noului Apple iPhone 6S va fi același pe care l-a avut și iPhone 6 la lansare, cel mai mic preț este de 199$ (pentru modelul cu 16GB spațiu intern de stocare).

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.