Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple a lansat un iPhone 6S Plus mai mare în cadrul unui eveniment ce a vut loc în San Francisco zilele trecute alături de un nou iPhone 6S despre care am vorbit în articolul anterior.

Ca și fratele său cu ecranul mai mic, iPhone 6S Plus reprezintă un model actualizat față de iPhone 6 Plus dar nu la nivel de design. Noul iPhone are o carcasă di aluminium mai rezistent, ca cel folosit pentru carcasa ceasului Apple Watch și primește mai multe actualizări la nivel de hardware făcând din acesta cel mai puternic model al companiei.

Diferențele cheie dintr iPhone 6S și iPhone 6S Plus sunt reprezentate de dimensiunea ecranului, durata de viață a bateriei și stabilizare a camerei foto.

iPhone 6S Plus are un ecran Retina HD cu diagonala de 5,5 inci ce rulează o rezoluție de 1080×1920 pixeli iar specificațiile sale sunt asemănătoare cu ale iPhone 6S: procesor A9 ce este mai rapid cu 80% față de procesorul A8 folosit în modelul precedent, performanță grafică cu 90% mai bună și co-procesorul M9 ce permite urmărirea activităților de fitnes. M9 permite și funcției „Hey Siri” să fie activă întotdeauna, indiferent de situație.

Conectivitatea WiFi este mai rapidă iar conexiunea la rețea 4G LTE poate fi folosită pe 23 de benzi așa că nu va fi o problemă dacă călătoriți mult.

iPhone 6S Plus, ca și iPhone 6S, include noua tehnologie a ecranului tactil denumită 3D Touch, un layer de presiune adițional ce permite utilizatorilor accesarea cu ușurință a mai multor funcții sau scurtături. De exemplu, dacă țineți apăsat pe iconul unei aplicații puteți accesa diferite funcții ale acesteia. O altă funcție a 3D Touch permite utilizatorului, dacă apasă mai tare pe marginea ecranului să acceseze multitasker-ul.

Noul model iPhone are o cameră foto principală mai îmbunătățită cu un senzor de 12MP cu stabilizare optică a imaginii sau posibilitatea înregistrării clipurilor video la rezoluții 4K. Camera foto secundară a dispozitivului a fost îmbunătățită de la un senzor de 1,2MP la unul de 5MP și, alături de un software special, ecranul telefonului poate fi folosit ca un bliț.

Apple a îmbunătățit și senzorul TouchID, acesta încorporat în noul model este de două ori mai rapid față de senzorul folosit în iPhone 6 Plus.

Noul smartphone iPhone 6S Plus va fi disponibil în mai multe culori: auriu, argintiu, gri și roșu-auriu.

Chiar dacă au trecut doar câteva zile de la lansare, iPhone 6S Plus este disponibil la precomandă la magazinul QuickMobile la un preț de aproximativ 4000 de Lei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.