Cyanogen, compania dezvoltatoare a sistemului de operare Cyanogen OS bazat pe sistemul de operare Android va integra asistentul digital Cortana dezvoltat de Microsoft în următoarea versiune a sistemului de operare.

Toate sistemele de operare mobile cunoscute, Android, iOS și Windows Phone, integrează un asistent virtual ce ajută utilizatorii în anumite funcționalități. Pe lângă bine cunoscutele sisteme de operare mai avem și derivate ale sistemului de operare Android, așa cum este și Cyanogen OS iar compania ce susține dezvoltarea acestuia a anunțat în mod oficial că va integra Microsoft Cortana în următoarea versiune majoră a sistemului de operare.

Această informație a fost confirmată de Kirt McMaster, co-fondatorul și directorul executiv al companiei Cyanogen. În cadrul unui interviu pentru publicația International Business Time, acesta a spus că asistentul virtual nu va fi oferit prin intermediul unei terțe aplicații ci va fi integrat direct în sistemul de operare.

Cyanogen și Microsoft au mai colaborat în trecut pentru a pune la dispoziția utilizatorilor unele aplicații de Microsoft ca suita Office, OneDrive dar și Skype.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.