Conform unui raport Reuters care citeaza o sursa familiara cu o decizie viitoare de reglementare a drepturilor de autor ale tarii, se pare este posibil ca Apple sa piarda marca iPhone in Brazilia. Marca a fost contestata de catre firma braziliana de electronice IGB Electronics SA, care a lansat o noua linie de telefoane Android la sfarsitul anului trecut.

Decizia va fi anuntata oficial pe 13 februarie, raporteaza Reuters, moment in care Apple va trebui sa concureze cu aceasta. Compania braziliana a detinut marca din anul 2000, folosind termenul de „iPhone” cu mult inainte ca Apple sa o faca, dar linia Android cu numele de „iPhone” a fost lansata abia in decembrie 2012, ceea ce ar putea indica faptul ca a fost o incercare explicita de a da mai multa forta cererii sale de a beneficia de drepturile de autor pretinse.

IGB Electronics SA a declarat in trecut ca este dispusa sa discute vanzarea drepturilor de marca comerciala celor de la Apple, intr-un interviu cu Bloomberg, inainte stirea despre aceasta decizie sa fie raportata de Reuters. IGB poate fi in cautarea unui rezultat similar cu cel de anul trecut, cand ProView, o companie de electronice din China, a vandut in cele din urma dreptul de proprietate asupra marcii iPhone celor de la Apple pentru 60 de milioane de dolari.

IGB isi joaca cartile cu intelepciune. Anul trecut, Tim Cook a declarat ca Apple vede o „oportunitate uriasa” in Brazilia, tara care in multe privinte reflecta climatul economic din China.

Va fi nevoita compania Apple sa inceteze vanzarea de iPhone-uri in Brazilia? Cu siguranta compania nu va permite acest lucru. Fie ca vor ataca orice decizie care va fi luata, fie va dispune cumpararea marcii IGB. Acest lucru ne face sa ne intrebam daca nu cumva se va crea astfel un precedent.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.