Free cookie consent management tool by TermsFeed

Asus a lansat un calculator compact ce foloseste un procesor Intel Haswell si va rula sistemul de operare Chrome OS de la Google.

„Asus Chromebox ofera simplicitatea, securitatea si viteza sistemului de operare Chrome OS intr-un format compact si puternic dispozitiv lansat pana acum. Noul Chromebox este perfect pentru acasa, pentru salile de clasa sau pentru birou,” – Felix Lin, din partea Google.

La fel cum a lansat si Google initiativa Chromebook, noile sisteme Chromebox sunt capabile sa va ofere tot ce va doriti intr-o lume conectata. Sistemul de operare Chrome OS nu este capabil sa va ofere unelte de procesare 3D sau jocuri impresionante ce sunt destinate PC-urilor obisnuite dar cu siguranta s-a creat o noua piata in jurul noului sistem de operare. Acestea sunt ieftine, echipate corespunzator si capabile sa indeplineasca o varietate de sarcini.

Noul Chromebox de la Asus foloseste un procesor Intel Haswell (Intel Celeron 2955U sau Intel Core i3 4010U). Pe langa procesor, sistemul nu are racire activa, are doua porturi SO-DIMM a cate 2GB sau 4GB memorie RAM, spatiu de stocare de 16GB, port GbE LAN, WiFi 802.11n, Bluetooth 4.0, cititor de carduri, patru portu USB 3.0, iesire HDMI, DisplayPort, jack audio si Kensington Lock. Asus a inclus si un kit de montare VESA alaturi de fiecare Chromebox iar Google ofera un spatiu de stocare in cloud de 100GB pentru doi ani.

Cu sistemul VESA inclus, puteti atasa sistemul pe spatele monitorului si sa il folositi alaturi de o tastatura si un mouse wireless. Asus Chromebox suporta rezolutii 4K Ultra High Definition.

Noul Chromebox de la Asus va fi disponibil incepand cu luna Martie si va avea un pret incepand cu 179$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.