Free cookie consent management tool by TermsFeed

Asus se pregătește să intre în cursa PC-urilor single-board prin lansarea unui competitor performant pentru Raspberry Pi. Noua placă de dezvoltare poartă numele de Thinker Board sau Asus 90MB0QY1-M0EAY0 Tinker Board. Thinker Board măsoară 8,5×5,3mm și are specificații tehnice interesante.

Conform informațiilor disponibile, placa de dezvoltare de la Asus folosește un procesor quad-core ARM Cortex A17 de 1,8GHz, procesor grafic Mali-T764 și 2GB capacitate a memoriei RAM. Procesorul nu este la fel de puternic ca cel folosit pe Raspberry Pi 3 Model B și nu este capabil să ruleze software pe 64 de biți dar procesorul grafic este mult mai bun.

Thinker Board are suport hardware pentru redarea clipurilor video H.365 la rezoluție 4K iar Asus susține că a obținut un scor foarte bun în testele benchmark. Alte detalii tehnice mai includ port lan Gigabit, suport SDIO 3.0 și antene interschimbabile pentru modulul WiFi 802.11 b/g/n încorporat în placă.

Ambele plăci de dezvoltare au aceleați dimensiuni iar Asus vrea să înlocuiască Raspberry Pi cu Thinker Board. Asus a pregătit și propriul sistem de operare, bazat pe Debian, la fel ca Raspberry Pi OS. Compania susține că va avea și alternative precum Ubuntu, OpenSUSE și Kodi dar nu a oferit informații despre disponibilitatea acestora.

Placa de dezvoltare Asus Thinker Board este disponibilă la pre-comandă la un preț de aproximativ 60 de euro iar livrările vor începe cu luna Februarie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.