Free cookie consent management tool by TermsFeed

Companiile sunt tot mai interesate să-i testeze pe candidați încă de la primul interviu de angajare. În felul acesta recrutorii își dau seama mult mai repede, chiar din primele minute, dacă acel candidat e potrivit sau nu pentru postul disponibil și, în plus, identifică nivelul de competență, cunoștințele și experiența candidaților.

Astfel de testări au loc în cadrul Târgului de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră și employer branding: companiile testează, în câteva ore, zeci sau chiar sute de candidați interesați de un anumite domeniu de activitate.

Pe lângă competiții Speed Challenge, companiile pot să organizeze în cadrul TdC workshopuri și seminarii pe diverse teme.

Interviul de angajare: la ce sunt atenți recrutorii

Experiența și competențele în domeniu sunt cele mai importante aspecte de care țin cont recrutorii, potrivit studiului realizat toamna trecută de Târgul de Cariere și HR Summit.

La cercetare au participat 158 de recrutori de la companii importante la nivel național. Astfel, 39% dintre angajatori au afirmat că la interviul de angajare îi interesează cel mai mult experiența candidaților, 38% pun mai mult accent pe competențele în domeniu, iar 20% apreciază mai degrabă atitudinea pe care candidații.

2% dintre recrutorii care au răspuns la studiu afirmă că sunt mai degrabă atenți la viteza de reacție la întrebările “provocatoare”. Studiul s-a desfășurat în perioada octombrie-noiembrie 2016, pe un eșantion de 158 de specialiști în resurse umane care au participat la Târgul de Cariere și la HR Summit.

Start înscrieri la Târgul de Cariere

Organizatorii Târgului de Cariere (TdC) așteaptă peste 200 de companii la ediția de primăvară a evenimentului, care avea avea loc în martie și aprilie la Cluj, Iași, Chișinău, Brașov, Sibiu, Oradea și Târgu-Mureș. În primăvară vor avea loc 9 ediții – 7 globale și 2 dedicate exclusiv domeniului IT. Înscrierile pentru companiile care vor să recruteze la TdC au început în urmă cu câteva zile.

Detalii despre Târgul de Cariere găsiți pe targuldecariere.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.