Free cookie consent management tool by TermsFeed

Bluetooth, un standard de comunicare wireless folosit de majoritatea dispozitivelor de pe piață precum tracker-ele fitness, telefoanele mobile sau tastaturile fără fir, va fi mult mai bun în următoarea versiune. Grupul din spatele dezvoltării sistemului de comunicare fără fir va anunța Bluetooth 5 în curând.

”Bluetooth 5 are mult de oferit. Noua versiune va dubla raza de acțiune iar viteza de transfer va fi de patru ori mai rapidă pentru transmisiile Bluetooth low energy” – a spus Mark Powell, CEO Bluetooth Special Interest Group într-un newsletter trimis în această lună.

Versiunea 5 a tehnologiei Bluetooth va oferi o viteză de transfer superioară față de versiunile anterioare (viteza va fi dublă față de Bluetooth 4.2 LE) – aproximativ 2Mbps. Pe lângă viteza de transfer îmbunătățită, noua versiune va avea o rază de acțiune mult mai mare. În teorie, comunicarea între două dispozitive ar putea funcționa până la o distanță de 300 de metri dara asta va depinde și de suportul hardware folosit de dispozitivele în cauză.

Bluetooth 5 va avea funcții de recunoaștere a locației prin implementarea unor noi funcții de navigare. Tehnologia va putea fi folosită cu ușurință de dispozitive capabile să ofere o poziție a utilizatorului (de exemplu: puteți folosi o conexiune Bluetooth pentru a vă găsi cala într-un centru comercial mai mare).

Bluetooth 5 va debuta într-un eveniment dedicat denumit Discover Blue ce va avea loc în Londra pe 16 Iunie, a mai spus Powell.

Tehnologia Bluetooth a fost denumită după Harald Blåtand, un rege danez al secolului al X-lea care a reușit unificarea unor facțiuni aflate în conflict.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.