iMessage este un serviciu destul de popular pentru utilizatorii produselor Apple. Acesta este disponibil doar pe produsele dezvolatte de companie precum iPhone sau Mac-uri dar se pare că nu va rămâne așa. Apple ar putea aduce serviciul de mesagerie criptată pe telefoanele cu Android, potrivit mai multor zvonuri apărute în presă în ultima perioadă.

Compania plănuiește să facă acest anunț la conferința WWDC 2016, conferință dedicată dezvoltatorilor care începe săptămâna viitoare, conform informațiilor publicate de MacDailyNews care citează o sursă anonimă. Apple nu a răspuns la aceste afirmații.

Soluțiile software și hardware dezvoltate de Apple sunt construite pentru a funcționa împreună dar din când în când, compania lansează versiuni ce sunt compatibile cu produse rivale – iTunes rulează pe sistemele Windows de la Microsoft iar Apple Music a ajuns pe Android nu cu mult timp în urmă.

Lansarea iMessage pentru Android ar putea face din Apple o alternativă bună la aplicații populare ca și WhatsApp sau Facebook Messenger, produse utilizate deja de milioane de persoane din întreaga lume. Mesageria devine un serviciu mult mai avansat. WeChat din China este o platformă pentru comerțul electronic iar Facebook Messenger devine un canal utilizat pentru comunicare avansată – pentru a face o comandă Uber, de exemplu.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.