Doi studenti de la Universitatea din Bristol au vrut sa creeze un calculator pentru a demonstra cum lucreaza ALU (Arithmetic Logic Unit) si asa a rezultat TwitALU, un calculator mecanic conectat la Twitter.

Dispozitivul ruleaza un sistem ALU din seria 7400 bazat pe faimosul procesor MOS 6502. Sistemul nu foloseste diode conventionale pentru calcule cu foloseste relee mecanice ALU iar acest lucru produce un sunet de „click” atunci cand se executa o operatie (calcul).

Pentru a incepe o calculatie, mentionati @twittithmetic alaturi de textul postat. Este folosit un Raspberry Pi pentru a incarca instructiunile in ALU. Odata ce calculele sunt facute, vi se va raspunde pe un display tub Nixie. Nu este eficient, sau rapid, dar demonstreaza ca totul functioneaza cu un dispozitiv ce foloseste matematica simpla.

Toate schemele electronice ale dispozitivului sunt disponibile pe site-ul oficial. Puteti vizita pagina web: TwitALU. Mai jos este un videoclip ce prezinta dispozitivul in actiune.

https://www.youtube.com/watch?v=Ph6hNiPInx8


Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.