Varful de gama al Samsung, noul Galaxy S5, are un cost de productie de aproximativ 256$ potrivit unor informatii provenite din partea companiei de cercetare IHS. Telefonul ajunge pe rafturile magazinelor la un pret de aproximativ 660$ (in jur de 3.000 de lei in Romania), un pret imens raportat la pretul de productie.

Andrew Rassweiller, un analist al IHS, spune ca nu se afla nimic extraordinar in compunerea telefonului pe partea hardware. „Nu este nici o descoperire[…] Este doar o continuare a ceea ce a fost inainte.”

Cea mai scumpa componenta din compunerea telefonului este panoul AMOLED FullHD de 5.1 inci, care IHS estimeaza ca are un cost de aproximativ 63$. Memoria RAM si unitatea de stocare NAND (ambele produse de Samsung) au un pret de productie de aproximativ 33$ iar senzorul ce urmareste bataile inimii de pe lateral de la Maximum costa doar 1.45$. Nu este nici o surpriza faptul ca senzorul de amprenta din Galaxy S5, la un cost de 4$ este mult mai ieftin fata de cel folosit de Apple in iPhone 5S care are un cost estimat la 15$.

Materialele includ un cost de ansamblare de 5$ dar nu include plata tehnologiilor folosite in procesul de productie, dezvoltarea software, distributia pe piata sau strategiile de marketing. Toate aceste aspecte costa compania cu 400$ mai putin fata de pretul din raft al produsului.

In comparatie, costul de productie al telefonului iPhone 5S de la Apple este in jur de 199$ si se vinde la un pret de aproximativ 649$ (2.800 Lei)

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.