Free cookie consent management tool by TermsFeed

Costul de productie al iPad Air este intre 274$ si 361$ conform IHS, chiar si cu Retina Display, tableta are costuri de productie mai mici fata de modelele anterioare fapt ce aduce companiei mai multe venituri.

Noul iPad Air aduce venituri mai mari pentru Apple cu fiecare unitate vanduta potrivit unor date de la o compania de cercetare IHS. Costul de productie al iPad Air este intre 274$ si 361$, in functie de model, potrivit IHS. Apple vinde iPad Air cu preturi cuprinse intre 499$ si 929$ fapt ce ne arata ca veniturile companiei sunt mai mari decat costul de productie.

Ecranul tabletei s-a dovedit a fi cea mai scumpa componenta. Cercetatorii spun ca pretul ecranului este de 90$ iar componentele touch costa 43$. Chiar si asa, Apple a reusit sa reduca costurile de productie semnificativ. Cipul A7 costa 18$ – cu 5$ mai putin fata de precedentul model A5. Potrivit informatiilor publicate de All Things Digital, IHS sustine ca modelul de baza iPad Air are costuri de productie mai mici cu 42$ fata de tabletele iPad din a 3-a generatie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.