Internet Explorer 11 este browserul implicit pentru Windows 8.1 si nu mai este disponibil pentru Windows 7. Microsoft a lansat anterior mai multe versiuni beta si a spus ca browserul va ajunge si pe alte sisteme de operare dupa lansarea pe Windows 8.1 asa ca lansarea de astazi este o surpriza.

Browserul lansat este acelasi ca si pe Windows 8.1 cu singura exceptie ca nu va suporta protocolul SPDY de la Google. Are aceleasi imbunatatiri de viteza, securitate si protectie, suport WebGL si o interfata prietenoasa asemenatoare cu versiunea pentru Windows 8.1. Include si unelte de dezvoltare Microsoft F12, suport pentru gesturi touch dar si modul Reading View pentru Internet Explorer.

Microsoft ne spune ca noua versiune a browserului este cu 30% mai rapida si cu 9% mai rapida fata de performanta JavaScript in IE10. Pentru a demonstra performanta browserului, Microsoft a lansat EtchMark si Popcorn, doua benchmarkuri grafice, astazi.

Cu aceasta lansare, Microsoft prezinta si noile optiuni de securitate implementate in Internet Explorer 11. Potrivit unui studiu facut de NSS Labs, Internet Explorer blocheaza 99% din malware pe cand Chrome blocheaza doar 70% iar Firefox si Safari blocheaza 4%. Numerele pentru atacurile de tip Pishing sunt similare, IE 92%, Chrome 71%, Safari si Firefox in jur de 35%.

Mai multe detalii gasiti pe: MSDN Blogs

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.