Romanii vor fi obligati sa-si confirme cu buletinul utilizarea cartelelor SIM, acestia vor trebui sa semneze contracte daca doresc sa foloseasca o cartela SIM prepay.

Proiectul de lege a fost adoptat marti de Guvernul Romaniei si, potrivit acestuia, orice roman ce detine o cartela SIM preplatita va trebui sa isi ofere datele personale operatorului mobil. Potrivit unor statistici, in Romania sunt active peste 13 mil. de cartele SIM preplatite.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a initiat aceste masuri luand in calcul atentatele teroriste din Bulgaria ce au avut loc in anul 2012 unde atacatorii foloseau cartele prepay pentru a comunica.

Toti detinatorii de cartele prepay vor fi obligati sa depuna un document de identitate pentru a se inregistra. Daca nu vor face acest lucru, furnizorii de telefonie vor sista cartela„, a spus Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei.

Cu utilizatorii actuali nu se va intampla nimic, nu mai poti sa-i mai chemi. Cred ca sunt 12 sau 14 milioane de cartele in uz. In mod sigur, e o masura pentru viitor. Sa nu ii speriem pe cei care au cartele deja. Cred ca sunt o multime de liceeni si elevi de scoala au astfel de cartele. Sa nu ii speriem ca o sa-i duca cineva undeva sa ii inregistreze„, a spus Victor Ponta.

Noua lege aprobata de Guvernul Romaniei sustine ca orice posesor de cartela prepay are de ales: pot semna contracte si isi ofera datele personale sau pot renunta la serviciile prepay. Noua lege ar trebui sa intre in vigoare din prima zi a anului 2015 – la 1 iulie 2015, cine nu a facut acest pas risca sa nu mai poata folosi cartela detinuta.

Multi proprietari de magazine nu au dreptul de a colecta date cu caracter personal asa ca probabil cartelele preplatite nu vor mai putea fi cumparate de la colt de strada. Proiectul de lege mai face referire si la retelele wireless gratuite din restaurante, baruri sau parcuri – utilizatorii acestora vor trebui sa isi introduca numele, prenumele sau CNP-ul pentru a le putea folosi.

Sursa: ProTV

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Jessy

    Inteleg ca sunt multi care fac ilegalitati cu telefonul, suna la 112, in gluma, excrocheaza persoane prin intemediul numarului de telefon cartela 99% din cazuri, am inteles cu buletinul!!! DAR CA SA SEMNEZ SI CONTRACT E PREA MULT, ce va contine acest contract? Ne vor obliga vodafone,cosmote,orange sa ne incarcam cartela lunar sau de doua ori pe saptamana, daca nu adio sim?????? In acest caz, vor creste preturile nu vor scadea poate doar romingul

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.