Google a lansat primul set de instructiuni pentru dezvoltatorii ce spera sa participe la Proiectul Ara, platforma companiei pentru dezvoltarea telefoanelor modulare. Prima versiune a kitului de dezvoltare a proiectului Ara a fost lansata ieri.

Ideea din spatele proiectului, prima data prezentat in luna Octombrie a anului trecut de grupul Advanced Technology and Projects (ATAP) al companiei, ce este inca, tehnic, o parte a Motorola, este de a crea o platforma unde orice componenta a unui telefon reprezinta propriul sau modul ce poate fi inlocuit independent permitand utilizatorilor sa isi personalizeze atat aspectul cat si specificatiile dispozitivului.

Google a prezentat faptul ca telefoanele modulare vor veni in mai multe dimensiuni: mici, medii si mari. Kitul de dezvoltare include un set de instructiuni detaliind cerintele pentru componentele individuale ale telefoanelor ca procesoare si baterii.

„Aceasta este o versiune timpurie dar scopul nostru este de a oferi comunitatii de dezvoltatori oportunitatea de a oferi feedback pentru a ne ajuta sa ne asiguram ca versiunea finala a kitului de dezvoltare – MDK – , ce este anticipat pentru sfarsitul acestui an, sa fie elegant, flexibil si complet.” – spune Paul Eremenko, seful proiectului Ara al Google, intr-un articol pe blog.

Aceasta lansare este prezentata inainte de prima conferinta a proiectului Ara ce va avea loc saptamana viitoare in Mountain View, Calif. La conferinta, dezvoltatorii vor avea sansa sa ofere feedback despre kitul de dezvoltare si de a invata mai mult despre planurile Google referitoare la platforma.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.