Free cookie consent management tool by TermsFeed

Statele Unite este depasit de China dupa numarul de smartphone-uri si tablete active cu Android si iOS. Au fost nevoie doar de douasprezece luni pentru ca China sa intreaca SUA la acest capitol.

Dupa cum se anunta in raportul agentiei Flurry, China cu 221 de milioane si SUA cu 222 de milioane s-au egalat dupa numarul de dispozitive inteligente active in luna ianuarie 2013. Iar in luna februarie, in China erau deja 246 de milioane de tablete si smartphone-uri, fata de 230 de milioane in SUA.

Analistii cred ca SUA nu va mai reusi vreodata sa recistige pozitia de lider, din cauza diferentei uriase a populatiei in aceste tari. China are 1,3 miliarde de locuitori, in timp ce in SUA circa 310 milioane. Timp de un an, din ianuarie 2012, in Statele Unite au aparut 55 de milioane de dispozitive noi, iar in China, pentru aceeasi perioada – 150 de milioane. Deoarece Statele Unite ale Americii este a treia tara din lume dupa numarul de populatie, in viitor, sansa de a depasi China o are doar India, unde locuiesc 1,2 miliarde de oameni.

Cu toate acestea, luind in considerare numarul de 19 milioane de dispozitive Android si iOS active in India, acest lucru se va intimpla nu prea curind. Pe locul 3, dupa SUA si China, se afla Marea Britanie cu 43 de milioane de dispozitive.

Datele Flurry se bazeaza pe un calcul de sesiuni anonime, deschise in 275 de mii de aplicatii din intreaga lume. Compania estimeaza ca statisticile sale acopera peste 90% din dispozitivele inteligente.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.