Noile dispozitive hibride laptop-tableta bazate pe chip-ul Intel Haswell, un chip rapid, puternic si eficient, ar putea fi un pericol pentru domaniatia Apple pe piata tabletelor, spune un analyst al Citybank.

Ca si Surface Pro de la Microsoft, Samsung ATIV Smart PC Pro 700T combina performantele unui laptop intr-un design de tableta ce functioneaza cu o tastatura.

Inovatia limitata a Apple asupra tabletelor din acest an il va face vulnerabil in fata noilor tehnologii rivale.

In timp ce analisti financiari scriu foarte multe rapoarte despre Apple saptamanal, acesta de la analistul Citybank, Glen Young trimis catre CNet a atras atentia redactorilor.

Acestia cred ca Apple va lansa iPad Mini Retina si un mai subtire/usor iPad5 (probabil amandoua cu procesoare noi) in al treilea trimestru al acestui an.

Se preconizeaza ca va fi o inovare limitata pe piata tabletelor in a doua jumatate a acestui an dar va fi o crestere majora inovarii PC-urilor.

Prezenta crescanda a dispozitivelor bazate pe atingere, notebook-urile din fiecare zi va crea o competitie pentru tabletele de 10″ ce nu au fost anticipate pe aceasta piata.

Ca si alte grupuri de analisti, Citybank prevede un succes mare pentru PC-urile create pe procesorul Haswell de la Intel asa cum Intel spune ca dispozitivele bazate pe Haswell ar trebui sa detina display-uri touch.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.