Free cookie consent management tool by TermsFeed

Majoritatea laptop-urilor Windows 8 care nu au DVD-RW-uri sunt ultrabook-uri, dar asta nu inseamna ca inca nu se mai gasesc destule notebook-uri care au si unitati optice, pentru cei care inca nu renunta la acest mijloc de stocare a datelor.

Daca doriti sa va achizitionati un laptop, iar lista de carcateristici include ecran touch, memorie SSD sau chiar NFC, gasirea unui dispozitiv care sa le aiba pe toate nu va fi foarte grea. Dar daca inca nu puteti renunta la CD-uri/DVD-uri si doriti un laptop cu DVD-Rom sau Blu-ray, atunci lucrurile stau putin diferit. Aceasta caracteristica, prezenta inainte la toate modelele, este greu de gasit in cazul noilor laptop-uri Windows 8.

Cum laptop-urile sunt din ce in ce mai subtiri, un trend lansat de ultarbook-uri si MacBook Air (si MacBook Pro cu display Retina), se pare ca vom gasi din ce in ce mai putine laptop-uri cu unitati optice.

De la lansarea Windows 8, din ce in ce mai putine laptop-uri includ si unitati optice. Dintre acestea va prezentam mai jos favoritele noastre.

Dell Inspiron 15z

Dell Inspiron 15z

Linia Dell Inspiron continua sa denote eleganta. Noua varianta 15z cu touchscreen functioneaza ca un laptop Win 8, cu un ecran mare si unitate optica, la un pret rezonabil.

Acer Aspire M5

Acer Aspire M5

Lunand in consideratie caracteristicile si pretul, Acer Aspire M5 pare sa fie un pariu deja castigat in cazul in care va doriti un laptop bine echipat, cu Windows 8 si touchscreen, pentru care nu trebuie sa platiti o avere.

Acer Aspire V5

Acer Aspire V5

Aceasta varinata poate fi achizitionata pentru mai putin de 2.500 lei, are procesor Core i5, o memorie de 4 GB, un hard cu o capacitate de stocare de 500 GB, tastatura luminata si unitate optica.

Sony Vaio E17

Sony Vaio E17

Daca doriti sa va inlocuiti pc-ul cu un laptop cu ecran mare si unitate optica, la un pret rezonabil, atunci Vaio E17 merita atentia dumneavoastra, insa nu este un dispozitiv Windows 8 foarte bun, deoarece nu dispune de touchscreen, lucru care face Win 8 greu de utilizat.

Origin EON17 SLX

Origin EON17-SLX

Acesta este, de asemenea, unul dintre putinele laptop-uri Windows 8 care nu are touchscreen. Nu difera foarte mult de versiunea anterioara EOn17 disponibila inainte ca Microsoft sa lanseze noul sistem de operare, singura diferenta majora fiind faptul ca Windows 8 este sistemul prestabilit.

La o scurta analiza a listei propuse de noi, veti observa ca niciun laptop cu diagonala de 13 inci nu dispune de Windows 8 si de o unitate optica, in acelasi timp.

Totusi, optiunea cea mai inteleapta pare a fi cea pentru un ecran senzitiv, in detrimentul unitatii optice, deoarece usureaza folosirea sistemului de operare Windows 8.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.