Cercetatorii au convertit energia solara in electricitate cu o eficienta de 40%

panouri solare

Cercetatorii de la UNSW Australia au reusit sa foloseasca energia soarelui pentru a obtine electricitate cu o eficienta de 40%, cea mai mare de pana acum.

Acest nou record a fost obtinut in testele ce au avut loc in Sydney iar cercetarea a fost sustinuta de ARENA (Australian Renewable Energy Agency) si sustinute de AUSIAPV (Australia-US Institute for Advanced Photovoltaics).

Aceasta este cea mai mare eficienta obtinuta pana acum[…] Am folosit celule solare comerciale dar intr-un nou mod de utilizare asa ca imbunatatirile asupra eficientei sunt accesibile acestei industrii.” a spus profesorul Martin Green.

Eficienta de 40%este un alt pas important pentru institut din ultimii 40 de ani iar in aceasta perioada putem gasi si sistemul fotovoltaic ce convertea energia solara in electricitate cu o eficienta de 20% din anul 1989.

Un factor cheie al noului prototip este utilizarea unui filtru de trecere optic ce captureaza lumina soarelui care, in mod normal, este pierduta in celulele solare si turnuri, si o converteste in electricitate cu o eficienta ridicata fata de celulele solare propriu-zise.

1 ComentariuComentează

  • O dublare a eficientei binevenita. Chiar daca la prima vedere pentru comerciantii de panouri solare nu este neaparat o veste buna, consumatorii avand astfel posibilitatea sa cumpere de doua ori mai putine panouri fotovoltaice, cel mai probabil numarul de clienti va creste suficient de mult incat sa compenseze acest lucru.

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus