Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cercetătorii au dezvoltat un program pentru calculator ce poate prezice succesul unei relații cu o acuratețe mai bună față de a unui terapeut.

Programul este capabil să prezică dacă relația dintr-un cuplu se va îmbunătăți sau înrăutăți cu o acuratețe de 79%. Scorul este mai bun decât cel oferit de experții în relații ce au analizat sesiunile de terapie a cuplurilor.

Programul analizează tonul vocii folosit de cupluri atunci când aceștia își vorbesc unul altuia. Programul a fost dezvoltat de o echipă de la Universitatea din Carolina de Sud și de la Universitatea din Utah.

Nu contează doar ceea ce spui, este foarte important și cum o spui – a spus Md Nasir, doctorand la Universitatea din California, și autorului studiului, într-un comunicat de presă.

La crearea programului și algoritmilor acestuia, cercetătorii au folosit sute de conversații de la peste 100 de cupluri din sesiuni de terapie pe o perioadă de doi ani apoi au urmărit evoluția relației pe o perioadă de cinci ani.

Cercetătorii au despărțit fiecare înregistrare măsurând factori importanți ca intensitatea vocii sau pasul acesteia (pitch). A fost importantă analiza conversațiilor multiple dintre cupluri deoarece algoritmii programului au putut fi reglați cu acuratețe analizând modul în care funcțiile acustice s-au schimbat în timp și ce a spus asta despre relație.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.