Majoritatea vasta a cresterii televizoarelor LCD ce ruleaza rezolutii quadHD (4K) este reprezentata de China iar, in timp ce livrarile catre alte tari din afara Chinei s-a dublat in ultima parte a anului trecut, brandurile chinezesti detin 84% din livrarile de televizoare 4K in 2013 si 80% din televizoarele 4K in ultima parte a anului trecut.

Vanzarile de televizoare 4K au ajuns la cifra de 1.6 milioane in anul 2013 iar aproape 1 milion din aceste unitati au fost livrate in ultima parte a anului trecut. Chiar si asa, se pare ca aceste numere nu ne prezinta privirea de ansamblu conform NPD DisplaySearch Quarterly Global TV Shipment si Forecast Report.

Majoritatea televizoarelor 4K livrate in China sunt cu diagonala mica – 39 de inci, 50 de inci si 55 de inci iar in afara Chinei, diagonalele televizoarelor 4K livrate sunt produse cu diagonale mai mari: modele 55 de inci si 65 de inci – produse vandute de Samsung si alte marci globale.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.