Free cookie consent management tool by TermsFeed

În vârstă de 38 de ani, locuiește în Elveția și ar avea 4 copii cu președintele rus, care este cu 31 de ani mai mare decât ea. Glorie sportivă a Rusiei, Alina a câștigat aurul olimpic în 2004 și două campionate mondiale.

Născută la Tașkent, capitala Uzbekistanului, Alina Kabaeva a fost și este una dintre cele mai influente rusoaice, nu doar din punct de vedere sportiv, ci și ca persoană publică.

Alina Kabaeva aur olimpic 2004
Alina Kabaeva câștigând aurul olimpic în 2004, la proba de gimnastică ritmică

Fostă gimnastă și fotomodel, acum politiciană, a fost de multă vreme considerată iubita președintelui Vladimir Putin, cu care are două fete gemene, născute lângă Lugano, în vârstă de 7 ani. Pentru alții, însă, copiii lui Putin ar fi în număr de 4, toți cu pașapoarte elvețiene, având în vedere și presupusul prim-născut, Dimitry, venit pe lume în 2009, dar și un alt copil, născut în 2012.

Alina ar fi în Elveția, cu copiii

Potrivit unei rubrici din New York Post, „Page Six”, amanta lui Putin ar fi acum în siguranță cu copiii ei, în Elveția, în ciuda faptului că țara a abandonat neutralitatea tradițională în urmă cu câteva zile, condamnând deschis invazia rusă în Ucraina. Cunoscută în Rusia inițial pentru realizările sale sportive în gimnastică ritmică, Alina Kabaeva este fiica unui fost fotbalist sovietic.

Alina Kabaeva pozată alături de copii
Alina Kabaeva alături de copii

În ciuda constituției sale robuste, criticată de mulți dintre foștii săi antrenori, a ajuns în 1994 la centrul tehnic din Moscova, condus de Irina Viner, antrenoarea sa, datorită căreia a reușit să crească ca sportivă până la medalia de bronz la Sydney 2000 și mai ales la aurul de la Atena 2004, cele mai mari realizări ale sale ca profesionistă.

La aceste medalii se adaugă 9 medalii de aur, 3 de argint și două medalii de bronz mondiale, 15 de aur la Europene și 5 locuri I la Cupa Mondială, între 1998 și 2007. La Madrid, în 2001, însă, unul dintre succesele sale a fost anulat pentru dopaj, după ce a fost testată pozitiv pentru un diuretic. Accidentările i-au pus apoi în pericol continuarea carierei, până la momentul retragerii, petrecut la sfârșitul anului 2007.

Popularitate și politică

Protagonistă a campaniilor publicitare, model pentru multe reviste care i-au dedicat coperta, figură prezentă în multe emisiuni TV și vedetă de filme chiar și în Japonia, Kabaeva a devenit un personaj cunoscut în Rusia chiar și după retragerea din gimnastică. Acasă, i-a fost dedicată chiar și o melodie, după ce a debutat oficial în viața politică a țării sale. A fost membră a Dumei de Stat, Parlamentul rus, din 2007 până în 2014, fiind aleasă în partidul „Rusia Unită”, al lui Putin. De atunci, a venit adesea, în mai multe ocazii publice, în compania președintelui Putin, atât de mult încât au început să circule zvonuri că el ar fi noua iubită a Țarului.

Nuntă ortodoxă în secret?

Alina Kabaeva și Vladimir Putin
Alina Kabaeva și Vladimir Putin

Liderul rus se despărțise public de Lyudmila Shkrebneva în 2013, punând capăt unei căsnicii care a durat aproximativ 30 de ani. Ziarul rus Moskovsky Korrespondent a vorbit deja, în 2008, despre despărțirea de fosta sa soție, afirmând că Putin era gata să se căsătorească cu fosta gimnastă.

Kremlinul a negat imediat, iar ziarul a fost închis la scurt timp. Până în prezent, nici președintele rus, nici Kabaeva nu au confirmat vreodată relația, deși mulți rămân convinși că cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii ortodoxe private.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.