Co-fondatorul Yandex, Ilya Segalovich a decedat la 48 de ani

Ilya Segalovich, co-fondatorul Yandex, cel mai mare motor de cautare din Rusia, a murit sambata dupa ce a fost deconectat de la aparatele ce il tineau in viata. Avea varsta de 48 de ani. Ilya Segalovich a fost diagnosticat cu cancer la stomac in luna Septembrie a anului trecut, a decedat intr-un spital din Londra.

Ilya Segalovich dezvoltase si cancer la creier si a intrat in coma Miercuri. A fost deconectat de la aparetele ce il mai tineau in viata Vineri dupa ce doctorii au determinat faptul ca nu mai avea activitate cerebrala.

Un tribut creat de compania detinatoare Yandex l-a descris pe Ilya Segalovich “un scolar si un cetatean cu o viata foarte activa… tata a 5 copii, prieten, coleg, profesor si clovn hilar.”

Ilya Segalovich a fondat Yandex in 1997 impreuna cu Arkady Volozh, directorul executiv al companiei. Yandex detine 62% din cautarile facute in Rusia pe internet comparat cu 26% ale Google. La nivel mondial, Yandex se plaseaza pe locul 4 depasind motorul de cautare de la Microsoft: Bing. Yandex are o valoare de 10 miliarde de dolari.

               

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus