Motorul de cautare de la Microsoft, Bing, a devenit primul serviciu din Anglia ce va introduce masuri avertizand utilizatorii ce solicita imagini online cu copii abuzati. BBC News spune ca utilizatorii Bing vor primi notificari pop-up daca acestia cauta pe internet imagini indecente cu copii avertizandu-i ca un astfel de continut este ilegal si va oferi linkuri catre servicii de consiliere. Miscarea vine la scurt timp dupa ce guvernul din Anglia a anuntat noul sau plan de a detrona si desfiinta pornografia online.

Microsoft lucreaza cu agentiile de politie din Anglia, Child Exploitation and Online Protection Centre (CEOP), pentru filtrarea rezultatelor, afisand avertizari pop-up pe cautarile ce se aflsa pe listele negre. Yahoo, care afiseaza cautarile Bing, a declarat ca va lua in considerare o astfel de miscare. Google a declarat ca va utiliza in continuare propriul sau sistem de raportare lucrand cu organizatii pentru protectia copiilor ca parte a politicii „toleranta zero”.
Sursa: BBC NEWS

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.